Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

Mikä hämähäkki sisätiloissa? [Gnaphosa sp.]


#1

Heinävesi 2.4.2018 - tämä tepasteli tuvan lattialla. Mikähän on? Kiitos!


#2

Minulle tuli syksyllä seuraksi kylpyhuoneeseen tällainen hämis ja sain sille täältä foorumilta nimeksi Gnaphosa montana havuharjakki. Aika saman näköiseltä vaikuttaa. Ainakin tuo sinun otuksesi kuuluu Gnaphosidae-heimoon. Nuo peräpään kehruunystyt ovat tyypilliset.


#3

Tertun alkuperäinen yksilö sai tosin minulta vain määrityksen Gnaphosa sp.: https://foorumi.laji.fi/t/kookas-hamis-gnaphosa-sp/3143 . Näitä kaikkia kun ei voi kuvista lajilleen määrittää. :slight_smile:

Tämän ketjun aloittajan yksilön osalta sanoisin, että heimo on sama ja varmaan sukukin on sama, jos yksilö oli melko kookas. Mutta tätäkään lajia ei voi kuvasta varmuudella määrittää.


#4

Kiitos oikaisusta, Harri. Kyllä nyt hävettää…:flushed: Mietin kovasti, miten tässä on näin käynyt. Tulin siihen tulokseen, että minun on täytynyt jälkeenpäin talven aikana tutkiskella kuviani ja tulla tuohon G. montana-tulokseen - unohtaen kokonaan sinun vastauksesi. Sitä se vanhuus teettää… Pitäisiköhän minun siirtyä kokonaan vain kysymys-linjalle? :flushed:


#5

Ei syytä häpeään - vahinkoja sattuu kaikille. :slight_smile: Jatka vain aktiivista linjaasi, siinä oppii parhaiten.


#6

Kiitos molemmille, nimetään Gnaphosa sp.