Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Mikä hämähäkki sisätiloissa? [Gnaphosa sp.]

Heinävesi 2.4.2018 - tämä tepasteli tuvan lattialla. Mikähän on? Kiitos!

H%C3%A4m%C3%A4h%C3%A4kki_02042018

H%C3%A4m%C3%A4h%C3%A4kki_02042018x

Minulle tuli syksyllä seuraksi kylpyhuoneeseen tällainen hämis ja sain sille täältä foorumilta nimeksi Gnaphosa montana havuharjakki. Aika saman näköiseltä vaikuttaa. Ainakin tuo sinun otuksesi kuuluu Gnaphosidae-heimoon. Nuo peräpään kehruunystyt ovat tyypilliset.

Havuharjakki%20Gnaphosa%20montana%201%20(10%20mm)

Tertun alkuperäinen yksilö sai tosin minulta vain määrityksen Gnaphosa sp.: https://foorumi.laji.fi/t/kookas-hamis-gnaphosa-sp/3143 . Näitä kaikkia kun ei voi kuvista lajilleen määrittää. :slight_smile:

Tämän ketjun aloittajan yksilön osalta sanoisin, että heimo on sama ja varmaan sukukin on sama, jos yksilö oli melko kookas. Mutta tätäkään lajia ei voi kuvasta varmuudella määrittää.

1 tykkäys

Kiitos oikaisusta, Harri. Kyllä nyt hävettää…:flushed: Mietin kovasti, miten tässä on näin käynyt. Tulin siihen tulokseen, että minun on täytynyt jälkeenpäin talven aikana tutkiskella kuviani ja tulla tuohon G. montana-tulokseen - unohtaen kokonaan sinun vastauksesi. Sitä se vanhuus teettää… Pitäisiköhän minun siirtyä kokonaan vain kysymys-linjalle? :flushed:

Ei syytä häpeään - vahinkoja sattuu kaikille. :slight_smile: Jatka vain aktiivista linjaasi, siinä oppii parhaiten.

Kiitos molemmille, nimetään Gnaphosa sp.