Mitä hyönteisiä?

Hei! Tässä on illalla lennellyt erilaisia ‘höntyväisiä’, mihinkähän kategoriaan edes kuuluvat? Mitähän nämä ovat? Pystyykö kuvista määrittämään? Puumala, 8., 7., 5., 3.9. ja 19.8.2019.


2.

3.

4.

5.

Yhdessä kuvassa on vesiperhonen ja muissa kuvissa pistiäisiä vieläpä vaikeita määrittää tuon kategorian otukset.
Pentti.

Nämä on liikkunut ihan kuivalla maalla, iltavaloissa, talon seinillä ja katossa. Tuota punaista on näkynyt useammin. Minäkin ajattelin että pistiäisiä. Tuo viimeinen oli ihan minimaalinen, n. 3-5 mm, kuva suurennettu. Juu, ei näistä varmaan selkoa saa, hieman jäi askarruttamaan että mitä ovat mutta hyvä että joku kategoria löytyi. Sinänsä mielenkiintoista havaita miten erilaisia ja monenlaisia hyönteisiä tuolla ulkovaloissa liikkuu, lisäksi näkynyt vaaksiaisia ym. mutta miten niitäkään kuvaa. Värit tietysti muuttuu valaistuksen mukaan. Paljon kiitoksia avusta! :slightly_smiling_face:

Vesiperhosista kannatta ottaa kuva sivulta, Juha varmaan määrittää tästäkin

Mikä näistä on vesiperhonen??

numero4

joo tajusin ittekin pienellä viipeellä, laitoin tämän nyt tuonne pistiäisten luokkaan odottelemaan tarkennusta… :relaxed:

Mielestäni kaikki (paitsi vesiperhonen) ovat jonkinlaisia loisivia pistiäisiä tai ahmaspistiäisiä, mikä on älyttömän suuri lajiryhmä. Näissä on myös asiantuntijat vähissä. Lajeja määritellään mikroskoopilla. Valokuvista päästään harvoin edes heimoon alaheimosta tai suvusta puhumattakaan. Kolmoskuvassa heimo voisi olla Ophioninae missä on kahdessa suvussa ainakin näitä kauniin oransseja. Loisivat ilmeisesti perhosten toukilla. Vitosessa voisi ehkä olla hämähäkeillä loisiva pistiäinen. Mutta tämä oli ulkonäköön perustuva arvaus vaan.

Hei, ok, kiva tietää, kiitos informaatiosta. Arvelinkin ettei näistä voi paljon sanoa valokuvan perusteella, mutta kivempi tietää edes jotain kuin olla tietämättä mitään.:slightly_smiling_face:Nyt sentään pystyn tunnistamaan pistiäisiksi. Tässä oikeastaan mietin mitä alkaisi bongata, kun päiväperhosia ei näy. Tavalliselle kameralle voisi olla hyvä siirtyä lintuihin? Luultavasti siirryn keräämään puolukoita ja karpaloita suolta…:slightly_smiling_face: