Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Musta toukka

23.4.2018, Etelä-Pohjanmaa.
Tämä toukka on nyt jo muutaman päivän oleskellut vanhan kanalan seinällä olevan vanhan hämähäkin verkon sisällä. Voisikohan se olla navettakoisan, Aglossa pinguinalis, toukka? Navettakoisia ainakin siellä kanalassa olen kesäisin bongaillut.
Mietin myös, että miksi se on tuonne hämähäkin verkon alle/sisälle jäänyt oleilemaan. Syökö se hämähäkin seittiä?
18003

Kovasti siltä näyttää. Kuvassa on minusta kotelovalmis toukka. Tässä vaiheessa se valmistaa itse seittiä ja tekee ns. kotelokehdon. Hämähäkki ei ole ainoa selkärangaton mikä osaa tehdä seittiä :wink:

https://bugguide.net/node/view/641264

Siis se toukka oli ihan vanhan hämähäkinverkon sisälle hakeutunut. Kuvassa näkyy verkosta vain hyvin pieni osa. Kotelokehto on ihan tuttu juttu. Tietty täysin mahdollista, että se toukka aikoi koteloitua sinne hämähäkinverkon sisälle piiloon, mutta se oli siellä niin monta päivää enkä huomannut mitään merkkiä koteloitumisesta. Esim. tällä hetkellä terraariossani on ruostesiiven kotelokehto, joka ilmestyi sinne yhden yön aikana.

Mutta tänään kun aamusta kävin paikalla niin toukka oli pudonnut lattialle ja täysin eloton. Mihinlie kuollut, mutta mitään elonmerkkiä ei ollut, kun otin sen mukaani saadakseni siitä paremmat kuvat. Pituutta toukalla on noin 2,3cm.
18003b