Onko lutikka/seinälude?

Taloyhtiössä ollut luteita ja ansasta löytyi tällainen. Onkohan lude/nymfi? Mietin jos on talkista värjäytynyt valkoiseksi.

Tässä vielä sivuprofiilikuva samasta ötökästä. Kuva huonolaatuinen, koska videosta napsaistu, mutta sivuprofiili jotenkuten näkyy. Paksuuden takia lieneekö sittenkin joku muu kuin lutikka?

Kyseessä on ilmeisesti jokin ludelaji, ei kuitenkaan lutikka. lutikka on väriltään vaaleahkon ruskea, tämä näyttää aika mustalta, ja keskiruumis isommalta kuin lutikalla.
Lutikoita vilisisi uskoakseni enemmän, eikä vain yhtä kpl.

Luteita tulee sisätiloihin näin loppu kesästä, avoimista ovista ja ikkunoista, ilmanvaihtojärjestelmistä ja lemmikkien mukana.

Lutikoihin perehtyneempi voi vielä kertoa jos olen väärässä.

1 Like

Alakuvasta en saa tolkkua mutta yläkuvasta tulee mieleen lähinnä kärsäkäs

1 Like

Kiitos vastauksista. Unohdin mainita ötökän koon eli se oli vain siis 1-2 mm, joten kärsäkäs se ei ilmeisesti voi olla.

Tämä on kärsäkäs ja Suomessa on lukuisia pieniä lajeja mitä voi löytää sisätiloista. Ota huomioon, että osa kärsäkkäistä on niin pieniä, että niitä juuri ja juuri näkee paljaalla silmällä. Suuri kuoriaisryhmä kyseessä kuitenkin :wink:

1 Like

Kiitos vastauksesta. Taisin tosiaan tehdä vähän huolimattoman oletuksen kärsäkkäiden kokoluokasta vain nopean googlailun pohjalta aiheesta. :sweat_smile: Hyvä näin, että oli sitten kärsäkkäästä kyse.