Outoja sieniä kuusen kävyllä

Tänään Helsingin Porvarinlahden vanhan kalkkilouhoksen vieressä. Huomasin omituisen “matomaisen” sienen kävyllä. Tutkailin sitten reilut kymmenkunta käpyä siitä vierestä ja kaikissa tai lähes kaikissa oli näitä matoja. Olivat aivan samanoloisia kävystä toiseen, pitkä jalka ja ihan mini lakki, elikkä joku ihan normi sieni kyseessä. En vaan googlamalla löytänyt tätä matosientä. Onko jollekin tuttu?

Arvelen, että voisi olla kuusenkäpynahikas kyseessä. Jalassakin näkyy vähän kellerrystä. Loppusyksyllä tai keväällä sopivassa paikassa melkein joka kävyllä näkyy pieniä alkuja ja tuon kaltaisia on kanssa tullut vastaan.

Kiitos JuuSo. Minulla on näistä muistikuva että olisin joskus jossain nähnyt kuvan ja lukenut asiasta jotain mutta ei tule nyt googlella vastaan mitään tähän sopivaa. Vähän kumma ettei kuvia löydy. Tuo kuusenkäpynahikas on varmaan paras arvaus ellei jopa tieto. Hämää vaan kun kaikki olivat jalan pituudesta riippumatta tismalleen samanlaisia nuppipäisiä eikä edes 10x luupilla saanut mitään rakennetta esiin tuosta nupista.