Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Pienehkö mittari [Acasis viretata, viherliuskamittari]

Toivottavasti tämä on joku mittari… Toista tuntia etsin ja soin löytäväni, mutta kun ei… Antaudun. Keksittekö te helpommin? Mahtaako tämä olla kulunut yksilö, kun värit ovat noin haaleat?

P6133610
Joensuun Kiihtelysvaara 13.6.2019

Kulahtanut viherliuskamittari (Acasis viretata). Hippasen harvinaisempi laji :grinning:

1 tykkäys

Kiitokset sinulle, Pekka! :rose: Nopeastipa sain ratkaisun ongelmaani. Ei tässä enää paljon vihreää näy, mutta selvästi kuvassa on viherliuskamittari. Päälentoaika alkaa olla jo ohi, joten ei ihme, että on kulahtanut. Olisinpa tavannut aiemmin! Tämä oli uusi minulle.

Käytän itse monesti iNaturalist-havaintojärjestelmää määrityksen apuna: siinä on mukana tekoälypohjainen määritystyökalu, jolla saa usein kiinni lajiryhmästä. Kokeilin mielenkiinnosta tällä kuvalla: sai suvun määritettyä oikein, mutta lajia ei. (Joskus sen arvaukset menevät kyllä ihan metsään, joten varovainen kannattaa olla.)

iNaturalistin tekijöiltä on myös Seek-mobiilisovellus jolla voi tehdä tekoälymäärityksiä suoraan osoittamalla kännykällä kohdetta. Se ei ole kuitenkaan yhtä osaava kuin varsinainen iNaturalist.

Onpa mielenkiintoista. Juuri viime viikolla juttelin erään ystäväni kanssa näiden ötököiden tunnistamisesta ja mietimme, miten helpottaisi, jos voisi syöttää kuvansa johonkin ohjelmaan ja tekoäly auttaisi löytämään oikean lajin. Nytkö ollaan jo näin pitkällä :interrobang: :thinking: