Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Pieni kärsäkäs

Keltaisessa hanhikissa (pensashanhikki?), Oulunsalo, elokuu 2017. Lähinnä vastaava netissä Anthonomus rubi, liekö se? Pituus 2-4 mm.

TT17235_6435-77TT17235_6443-88

1 tykkäys

Voi olla rubi, mutta A. brunnipennis pitäisi tsekata, etenkin kun sitä vois tulla juuri hanhikeilta. En pysty kuitenkaan paremmin perehtymättä asiaa varmentamaan suuntaan tai toiseen.

Kiitos Juha! Tuo karvoitus viittaa rubiin?
Löysin saksalaisen sivun, jossa vertailtiin tätä ryhmää: http://www.coleo-net.de/coleo/texte/anthonomus.htm . Minusta lähinnä vastaa Anthonomus rubi -lajia. Esim. himmeä karva näkyy kuvissa. Riittäisköhän tämä varmistukseksi?

Hmm…eihän tuossa sivustossa mainita mitään karvoituseroja?

#19 Größer: 2,0-3,5 mm. Schwarz, durch feine weißliche Behaarung grau schimmernd…” . Sanakirjat väittävät, että ‘Behaarung’ = karvoitus. Brunnipennis lienee ainoa, joka on muuten samannäköinen, joten kannattanee verrata lähinnä siihen. Sen kohdalla karvoitusta ei mainita. Kuvissakin näkyy ero.

Se, että karvoitusta ei mainita ei valitettavasti välttämättä tarkoita ettei sitä olisi. Karvainen-kalju -ero tuodaan yleensä selvästi kaavoissa esiin mikäli niin selvä ero on käytettävissä. Koetan katsoa tätä vielä kirjoistani ja mulla taitaa jossain olla brunnipennis-mallikin. Itse en oo sitä löytänyt. Koetan palata asiaan vielä, luultavasti sunnuntaina.

Kiitos, Juha, tähänastisesta vaivannäöstäsi! On mielenkiintoista! Opin tässä paljon.

Niin se määritys on kyllä todennäköisesti jo oikein, mutta koetan omaksikin opiksi vielä varmentaa

Jaahas, Die Käfer Mitteleuropas, osa 11:sta ei ollutkaan lisäavuksi, koska siellä on vain sama teksti kuin nettikaavassakin. Enkä saanut malliakan helpolla tsekattavaksi. Mennään rubilla kunnes toisin todistetaan :slight_smile:

Kiitos, Juha!