Pieni lyhytsiipinen [kämäräpihkalude – Scoloposcelis pulchella]

Moi, ensin meinasin et olis Tenostethus gracilis eli lyhytsiipikirvalude mutta taitaa olla liian suuri, jäljelle jää muutama mm. kärppälude? keskenkasvuinen, otuksella kyllä pitkä imukärsä mahan alla piilossa. kuvattu 13.10.2019 Pyhärannassa
T:Jyri

Joku nymfi. Niistä ei kovinkaan moni pysty lajia sanomaan. Kirjallisuus puuttuu, tiedot ovat vain kasvatusten varassa. Jäänee ilman nimeä.

Kiitos, tuo punainen loisti hyvin joten pidin alussa todellakin pienenä lyhytsiipisenä, ennen kuin sain lasit päähäni, otus tutki kuusipöllin päässä olevia koloja ilmeisesti etsien saalista, kadoten välillä pitkäksi aikaa näkyvistä johonkin koloon.
T:Jyri

Scoloposcelis - nokkaludesuvun nymfi. En ole itse nähnyt koskaan, mut just Sami Haapala sullahan näistä on havaintoja! Kärppälude on kokomusta ja sillä on terävä “kuono”, eikä se elä pöllipinoissa, toisin kuin nämä.

1 Like

Moi, lienee pulchella?tämän koko (kirjan mukaan) näyttäis olevan aivan obscurellan ylärajalla, joka näyttäis olevan lähinnä paloalueiden laji, ainoa mikä tukis obscurellaa olisi ehkä tuo siiventynkien väri, tosin löysin netistä identtisen kuvan joka oli kirjattu pulchellaksi.
T:Jyri

Ulkonäöstä näitä ei nykytiedon mukaan erota, mutta elinpaikka sopii täydellisesti pulchellalle, ei obscurellalle.

1 Like

Kiitos, kirjaan pulchellaksi (kämäräpihkalude).
T:Jyri