Punasyyskorento vai elokorento?


Tässä punasyyskorennoksi arvioimani korento. Näyttää kyllä myös elokorennolta. Kumpi lienee? Keltainen läiskä siivestä kyllä puuttuu - se viittaa punasyyskorentoon. Näiden korentojen punaiset koiraat kyllä m uistuttavat toisiaan?! Laitoin vahingossa perhososastoon - voi poistaa sieltä!

1 Like

Punasyyskorento on, hieno kuva.

Tämä punasyyskorento ei ole Savonlinnassa kovin yleinen. Punkaharjulla se on yleisempi ja Parikkalassa vielä yleisempi. Vaikuttaa siltä, että tämä laji on leviämässä idästä päin. Noin 15 vuotta sitten piti käydä tätä kuvaamassa Parikkalassa. Nyt tätä tapaa jo hyvin myös Savonlinnassa, tosin ei yleisenä. Kiitos Rane lajin v ahvistuksesta.


Tässä vielä tuore kuva punasyyskorennosta Savonlinnasta, Mertajärven rannalta. 9. elokuuta 2020.
Paras aika ei vielä ole, koska näin vain tämän yhden, mutta tämä asettui oikein hyvään kuvauspaikkaan aivan vapaaehtoisesti, kuin sanoakseen OTA KUVA!

3 Likes

Tervehdys Ville! Minusta tämä sinun “OTA KUVA” punasyyskorentosi on selvästi mielenkiintoisempi laji eli verikorento (Sympetrum sanguineum). Nuorehko koiras, jolla punainen väri ei ole vielä täysin kypsynyt ja naaraan keltaisuutta pukkaa läpi. Siivet ovat täysin kirkkaat, mustasuoniset ja takasiiven tyvessä on pieni mutta selvä oranssinruskea läikkä. lisäksi jalat ovat kokonaan mustat. Kyllähän tuossa näkyy myös tuota peräpään nuijamaisuutta. Näillä kriteerein minä pidän tuota verikorentona. Mitä mieltä muut?
Erinomaisia kuvia olet muuten ottanut!

1 Like

Joo, nyt kun osoitettiin, niin onhan tuo verikorento.

Noin 15 vuotta sitten kuvasin punaisen korennon, jota en tuntenut. Asiantuntija kertoi sen olevan verikorento. Otin selvää silloin ja totesin, että se on ainakin tällä seudulla erittäin harvinainen. Se poikkesi enemmän punasyyskorennosta. Kuvan laatu on parantunut kun hankin laadukkaan Sigma macro-objektiivin. Se sopii täydellisesti juuri perhosten ja korentojen kuvaamiseen, tosin muuhunkin. Elokorennon koiraskin on paljon samannäköinen kuin punasyyskorento, nimenomaan koiraat.

Lisään vielä, että tämä vaikutti kuvatessa pienemmältä kuin punasyyskorento - tämä onkin vähän pienempi oppaiden mukaan. Kyllä se on selvä verikorento.

Lisään vielä paremman version kuvasta, otin useita rinnakkaisia kuvia. Tästä näkyy selvästi, että jalat ovat yksivärisen mustat - siis ei punasyyskorento, vaan harvinainen verikorento.

1 Like