Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

Ravukki jahdissa [Xysticus sp.]


#1

Onko tämä kaksosravukki (Xysticus audax)? Jos ei, niin mikä?


11.8.2018


#2

Oikeilla jäljillä olet mutta näissä ravukeissa lajia on joskus hyvin vaikea lyödä lukkoon kuvasta. Ehdotuksellasi on punaista väriä takaruumiissa mikä sopii lajiin, mutta muistaakseni muutama muukin vastaavanlainen löytyy.


#3

Kiitos vastauksestasi, Hokke. Jään vielä vähäksi aikaa odottelemaan, jos vaikka Hannu M. tai joku muu haluaisi yrittää tarkempaa määritystä. Jos ei, niin muutan tämän Xysticus sp.:ksi.


#4

Terttu, missään tapauksessa en yritä. Olen ennenkin kertonut, kuinka aikoinaan hämähäkkileirillä valtakunnan viisaat istuivat saksalaisen laatumikroskoopin ääressä pari tuntia määrityskirjapinojen ympäröimänä ravuilla tutkien. Istunnon lopputuloksena lajiksi saatiin sekä audax että cristatus.


#5

Edellinen viestini karkasi ennenaikaisesti. Koneeni ennakoi myös ylevät sanani osin virheellisesti. Vaikea laji, jolle toivoisin näkeväni pomminvarman määrityskaavan.


#6

Kiitos, Hannu! Sinähän osuit “linjoille” nopeasti. No, nyt on ilmiselvää, etten enää odottele määritystä. :wink: Tämä tuli harvinaisen selväksi. Oli mielenkiintoista seurailla tämän saaliin odottelua. Erilaisia lentelijöitä laskeutui ärsyttävän lähelle, muttei aivan samalle kukalle.