Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Ravukki jahdissa [Xysticus sp.]

Onko tämä kaksosravukki (Xysticus audax)? Jos ei, niin mikä?


11.8.2018

Oikeilla jäljillä olet mutta näissä ravukeissa lajia on joskus hyvin vaikea lyödä lukkoon kuvasta. Ehdotuksellasi on punaista väriä takaruumiissa mikä sopii lajiin, mutta muistaakseni muutama muukin vastaavanlainen löytyy.

Kiitos vastauksestasi, Hokke. Jään vielä vähäksi aikaa odottelemaan, jos vaikka Hannu M. tai joku muu haluaisi yrittää tarkempaa määritystä. Jos ei, niin muutan tämän Xysticus sp.:ksi.

Terttu, missään tapauksessa en yritä. Olen ennenkin kertonut, kuinka aikoinaan hämähäkkileirillä valtakunnan viisaat istuivat saksalaisen laatumikroskoopin ääressä pari tuntia määrityskirjapinojen ympäröimänä ravuilla tutkien. Istunnon lopputuloksena lajiksi saatiin sekä audax että cristatus.

Edellinen viestini karkasi ennenaikaisesti. Koneeni ennakoi myös ylevät sanani osin virheellisesti. Vaikea laji, jolle toivoisin näkeväni pomminvarman määrityskaavan.

Kiitos, Hannu! Sinähän osuit “linjoille” nopeasti. No, nyt on ilmiselvää, etten enää odottele määritystä. :wink: Tämä tuli harvinaisen selväksi. Oli mielenkiintoista seurailla tämän saaliin odottelua. Erilaisia lentelijöitä laskeutui ärsyttävän lähelle, muttei aivan samalle kukalle.