Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Saako linnun lajista selvää? [Hernekerttu]

#1

Mikä lintu on kyseessä? Toinen kuva on suurennos. (Tampere 11.6. 2014)


#2

Puhelimesta katsottuna näyttäis lepinkäiseltä vahva nokka ja ehkä tumma naamiokin näkyy, liekö kuvakulmasta johtuvaa että pyrstö näyttää kovin lyhyeltä.
T:Jyri

#3

Ei ole lepinkäisen nokka tuolla. Habituksesta tulis herne- tai pensaskerttu mieleen, mutta toisaalta myös satakieli…

#4

Joo, mitähän sitä taas ajatteli ei ole lepinkäisen koukkunokka, joka tapauksessa melko vahva nokka on, mielestäni ainakin satakielelle liian jyrkkä? raja valkeaan kurkkuun.
T:Jyri

#5

On joo liian jyrkkä raja satakieleksi, pensaskerttua veikkaan ite, mutten ole koskaan ollu hirveän hyvä näissä ns. “kisakuvissa”.

#6

Itse ajattelin kommenttinne luettauani satakieltä. En ole ekspertti vaan harrastelija, mutta linnun rakenne vaikuttaa raskastekoisemmalta kuin kertuilla? Kerttuja ja satakieliä alueella kyllä on. Nämä ovat vaikeita määritetäviä koska valo ja varjo saattavat tehdä aikamoiset tepposet.

#7

Valkoinen kurkku, tumma poski ja päälaki, tummahko selkä = hernekerttu.

Tällä linnulla pään höyhenet eivät ole kovin pörheinä, mikä suhteessa korostaa nokan kokoa.

#8

Kiitos kommenteista! Viimeisen määrityksen perusteella laitan lajin hernekertuksi. Liitän vielä kuvan hernekertusta, joka on otettu saman järven rantamilta, mutta eri paikasta kuin edellinen kuva. Kuvien perusteella en uskoisi samaksi lajiksi…(1.8. 2014).

1 Like
#9

Kuten Rane sanoi nää “kisakuvat” on pahoja, juuri koskaan ei kerttuja näe tälläisessä pysty asennossa vaan alakuvan näköisenä.
T:Jyri