Sarjakeltano vai mikä

Tämä on syksyn kukka. Kasvaa asuintaloni pihalla ja monin paikoin kaupungilla. Olisi hyvä tietää mikä kukka on kysymyksessä. Tämä kukka kaupungilta 12.8.2019 - sitä oli paljon.

Tuollaisia keltaisia kukkia on niin monta lajia ja sukua, että lehden mallia yms. pitäisi myös katsoa. Onko sinulla yhtään kuvaa alempaa kasvista?

Sattuu olemaan. Kukka kasvoi tiheässä kasvustossa polun laidassa ja kurkotti sieltä vaakasuoraan valoon. Kukkia oli paljon. Keskellä vaakasuora varsi on kuvatun kukan!

1 Like

On sarjakeltano.

Kiitos Eero! Keltanot on ehkä vaikein ryhmä tunnistuksen kannalta. Kävin vielä asunnon pihalla kuvaamassa samaa kukkaa.

Saanee vähän muistella. Keskikouluaikana kerättiin kasveja. En muista määrää oliko 100 tai 120. Olin jo silloin hyvin kiinnostunut kasveista. Siitä on kulunut yli 65 vuotta. Suurin harvinaisuus oli kasveissani “Kellomainen sinilatva” (Polemonium acutiflorum). Nykyään nimi näyttää olevan kellosinilatva. Levinneisyystäplien mukaan sitä esiintyy Pohjoisemmassa Lapissa, Kuusamon Sallan tienoilla on vain harmaa täplä nykyäänkin. Muutamia nimiä muistuu mieleen edelleen. Esim. Capsella Bursa-pastoris, olisiko tuo Pastorin rahakukkaro. Taisi olla suomeksi Lutukka. Olen ollut aivan muilla aloilla, tosin vanhempana on harrastukena luontokuvaus. On hyvä pelitietokone ja pelinäyttö, tosin kuvankäsittelyä varten, ja se on hyvä siinä. On myös hyvät kuvankäsittelyohjelmat. Keltanot olivat liian vaikeita - kasvit piti nimetä.