Tänään löytyi tällainen ryhmä seitikkejä mäntyä kasvavasta rinnemetsästä Espoosta. Kenttäkerros pääosin mustikkaa, joten ei kaikkein karuin paikka. Hankaliahan nämä ovat, mutta tietyllä lailla tämä on taas omanlaisensa näköinen. Erityistä tuoksua en nyt erottanut.
Cortinarius Flora Photographicasta keksin sellaisen lajin kuin Cortinarius suberi (rohdinseitikki). Mitä mieltä olette, sopisiko se tähän? Lähellä ovat malachius ja quarciticius mutta kumpikin on mielestäni hiukan erilainen.
Tätä suberi-teoriaa näyttäisi tukevan se että kuivanäyte on tumman harmaanruskea:
Tämä on nyt aiheellista nostaa esiin, koska näyte sekvensoitiin. Kyseessä tosiaan oli rohdinseitikki, Cortinarius suberi. Tällä kertaa sekvensointi ja sukupuun tekeminen meni miltei kuin Strömsössä:
- sekvenssi oli hyvälaatuinen, ei ollut mitään epäselviä tulkintakohtia
- määritettyjä vertailunäytteitä oli runsaasti, joten itse sukupuu oli varsin yksiselitteinen
Telamonia-seitikeissä on muutenkin se hyvä tilanne, että hyvin määritettyä ja sekvensoitua vertailuaineistoa on paljon, joten lajin selvillesaamiseen on käsittääkseni aika hyvät mahdollisuudet jos vain on tilaisuus sekvensoida näyte. Toki lajeja on tolkuttoman paljon, joten pelkillä makroskooppisilla tuntomerkeillä ei monestikaan pääse kovin pitkälle.
2 tykkäystä