Kuva kehno ja kuvakulma hankala. Vaihtoehdot taitavat olla metsä- tai valkoviklo? Rantasipi on koon puolesta poissuljettu, tämä oli liian iso sellaiseksi.
Salo 24.4.2024.
Kuva kehno ja kuvakulma hankala. Vaihtoehdot taitavat olla metsä- tai valkoviklo? Rantasipi on koon puolesta poissuljettu, tämä oli liian iso sellaiseksi.
Salo 24.4.2024.
Minä annan ääneni valkoviklolle (Tringa nebularia) Valkovikloa mielestäni puoltavat mainitsemasi koko. Myös nokka näyttäisi olevan hieman ylöspäin kaareva (jos oikein kuvaa tulkitsen). Värityskin sopii valkoviklolle, metsäviklolla olisi tummempi selkä eikä se ole kovinkaan paljon rantasipiä kookkaampi.
Metsäviklo.
Metsäviklo. Mustaa pyrstössä joka valkoviklolta puuttuu. Lähes kuvioton tumma selkä joka tyypillistä metsäviklolle. Valkoviklolla vahvaa kuviointia selässä eritoten tertiaaleissa.
Menipä näkemykset pahasti pieleen. Täytyy painaa oikeat tuntomerkit mieleen.
Sitä ei tästä kuvasta nyt näe, mutta voisi vielä lisätä, että metsäviklolla ruskean ja valkoisen raja rinnassa on selvä. Lirojakin alkaa saapua muutolta pian ja ne ovat melko samannäköisiä metsäviklon kanssa, mutta yhtenä erona on se, että väri vaihtuu rinnassa häilyvämmin.
Myös käyttäytymiseen kannattaa kiinnittää huomiota. Metsäviklo keikuttaa pyrstöään rantasipimäisesti, mitä ei muut kahlaajat tee.
Kiitos vastauksista. Siis metsäviklo. Sellainen muistikuva jäi, että tämä olisi laskeuduttuaan keikutellut hetken pyrstöään, pari kertaa laskeutui nähteni, kun vaihtoi paikkaa.
Foorumi on osaksi toteutettu VieKas LIFE -hankkeen osana (Finvasive LIFE, LIFE17 NAT/FI/000528). Viekas on haitallisten vieraslajien kartoitukseen, torjuntaan ja tietoisuuden kasvattamiseen keskittyvä hanke, joka on osittain rahoitettu EU Life-ympäristöohjelman tuella. Life on Euroopan unionin rahoitusjärjestelmä, jonka tarkoituksena on kehittää yhteistä ympäristöpolitiikkaa ja lainsäädäntöä tukemalla luonnonsuojelu- ja ympäristöhankkeita eri puolilla Eurooppaa.