Taas kahlaajapulma [metsäviklo]

Kuva kehno ja kuvakulma hankala. Vaihtoehdot taitavat olla metsä- tai valkoviklo? Rantasipi on koon puolesta poissuljettu, tämä oli liian iso sellaiseksi.

Salo 24.4.2024.

Minä annan ääneni valkoviklolle (Tringa nebularia) Valkovikloa mielestäni puoltavat mainitsemasi koko. Myös nokka näyttäisi olevan hieman ylöspäin kaareva (jos oikein kuvaa tulkitsen). Värityskin sopii valkoviklolle, metsäviklolla olisi tummempi selkä eikä se ole kovinkaan paljon rantasipiä kookkaampi.

Metsäviklo.

Metsäviklo. Mustaa pyrstössä joka valkoviklolta puuttuu. Lähes kuvioton tumma selkä joka tyypillistä metsäviklolle. Valkoviklolla vahvaa kuviointia selässä eritoten tertiaaleissa.

Menipä näkemykset pahasti pieleen. Täytyy painaa oikeat tuntomerkit mieleen.

Sitä ei tästä kuvasta nyt näe, mutta voisi vielä lisätä, että metsäviklolla ruskean ja valkoisen raja rinnassa on selvä. Lirojakin alkaa saapua muutolta pian ja ne ovat melko samannäköisiä metsäviklon kanssa, mutta yhtenä erona on se, että väri vaihtuu rinnassa häilyvämmin.

Myös käyttäytymiseen kannattaa kiinnittää huomiota. Metsäviklo keikuttaa pyrstöään rantasipimäisesti, mitä ei muut kahlaajat tee.

Kiitos vastauksista. Siis metsäviklo. Sellainen muistikuva jäi, että tämä olisi laskeuduttuaan keikutellut hetken pyrstöään, pari kertaa laskeutui nähteni, kun vaihtoi paikkaa.