Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Talvihämiksiä [ 2X Tenuiphantes?, Anyphaena accentuata,Pardosa agricola? Pardosa lugubris ?]

Moi, en oo näitä koittanutkaan määrittää kun lähes kaikista suvuista mainitaan että vaikeita määrittää kuvista ellei mahdottomia, mut jos joku onnenkantamoinen tulis kumminkin määrityksen muodossa?, pari Pardosaa ainakin taitaa olla ja ehkä Drapetisca socialis.
T:Jyri

DSCN0455DSCN0567DSCN0542

Ensimmäisessä ja neljännessä kuvassa on joku lajirikkaasta heimosta Linyphiidae, ehkä suvusta Tenuiphantes. Toisessa kuvassa on Anyphaena accentuata, joka on yleisimpiä talvella näkyvistä lajeista. Kahteen juoksuhämähäkkiin en ota kantaa. Kuvioinnin perusteella voi useita lajeja sulkea pois vaihtoehdoista, mutta lajin nimeämiseen ei ainakaan minulla ole perusteita.

1 tykkäys

Molemmat juoksukit (heimo Lycosidae) ovat suvusta Pardosa. Ylempi on mielestäni agricola ja alempi lugubris. Tuolle riipukille (heimo Linyphiidae) en uskalla sanoa äkkiseltään mitään.

Kiitoksia kummallekkin, Anyphaena accentuata on mulle täysin uusi tuttavuus vaikka yleinen onkin, mistähän heimo on saanut aavehämähäkit nimen? Noita nelos kuvan näköisiä oli viime kuvausreissulla 19/20 ja riipukki oli se erillainenkin (niitä pieniä mustaperäisiä) eli jokin tosi tavallinen laji (lajeja).
T:Jyri