Kuin Spermophora [Pholcus phalangioides]

Moi, kuvattu Uudessakaupungissa sisätiloista, näitä muutamia allekkain nurkassa olevassa verkossa, tämä valitettavasti loukkaantui ja otin tarkempaan syyniin.
T:Jyri

Olisiko kuitenkin Pholcus phalangioides, joka jossain määrin esiintyy Suomessa sisätiloissa ja muutaman kerran havaittu myös ulkosalla? Omakohtaista havaintoa ei minulla ole, lähinnä näkemykseni nojautuu peräpään joltisenkin pitkulaiseen muotoon ja kuviointiin. Saman heimon spermophora ei ainakaan takavuosina kuulunut maamme lajistoon.

1 Like

Kiitos, joo havaitsin että laji. fi ei tunnista otsikon lajia, tuli vaan vastaan kun opiskelin Linyphiidae porukkaa, kaiken kaikkiaan erikoisen näköinen otus
T:Jyri

Palaan vielä asiaan nyt kun olen seuraillut yhdyskuntaa, verkko todellakin epämääräinen kuten jossain mainittiin, kovin ovat keskenkasvuisia vielä kun mainitaan että ruumiin pituus voi olla jopa sentin, kuvan otus oli porukan isoin ja ylimpänä, vielä on 3 yksilöä jotka pienenevät verkostoa alaspäin mentäessä, ovat noin 20cm päässä toisistaan, liekö ravintotilanne ollut huonompi alhaalla? tosin saalisjätteiden sijainnista päätellen näin ei ole ollut, muutenkin ihmettelen miten ko. paikassa yleensäkin on saalista, ymmärsin myös että syövät myös toisiaan jos muuta ei ole.
T :Jyri