Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Tänään järven rannalla


#1

Laitetaanpa kokeeksi avausviesti tähän kategoriaan. Tänään (3.10.2016) oli aurinkoinen ilta, joten sain aikaiseksi kokeilla haavintaa EH:Nokialla Pyhäjärven rannassa. Ohessa kuva paikalta (mikäli saan liitettyä).

Haaviin osui:

Tinodes waeneri 1ex
Apatania auricula 8exx
Limnephilus decipiens 4exx
L. lunatus 1ex
L. nigriceps n. 20exx

t. Juha


(vaihdoin kuvan ihan vaan muokkailua opetellakseni)


#2

Hyvä meininki Pyhäjärvellä, tosin varmaan lajeja voisi olla liikkeellä enemmänkin. Minulla viime viikonloppu meni Kuopio-Kuhmo -suunnalla. Lauantaina retkeilyä Elimyssalolla, ja matkan varrella haavinta muutamalla kohteella. Kuhmon Lammasjärven rannasta L. decipiens, L.nigriceps (runsas), A.obscurata (hyvin runsas), ja vielä jokin limnephilus (määrittämättä). Kesselinjoelta C.villosa. Elimyssalolle mennessä kokeilin haavintaa myös Juntin metsäautotien varresta suolammen rannasta, mutta vesiperhosista ei tietoakaan. Sunnuntaina vielä Kuopion Puutossalmelta Kallaveden rannasta A.obscurata, pari lajia limnephiluksia sekä tietääkseni uusi maakuntahavainto Apatania auriculasta (3 ff).

Ilari


#3

Hyvä! A. auricula on tosiaan uusi maakuntahavainto (data kelpais…).

Oottelin myös Annitellan näkeväni Pyhäjärvellä, mutta ei tärpännyt. Aiempina vuosina on samassa paikassa ollut. Kova tuuli oli varmaan ajanut otuksia vähän hankalasti haavittaviin paikkoihin. Tosin yritin lähinnä A. auriculaa pyydystää, sillä sen koiras on edelleen itellä löytämättä.

Juha


#4

Täällä Espoossa pihan valolta tuli vielä eilen pari L.germanusta, mutta hiljenemään päin on.