Ovatko nuo pallukat jotain loisia?
Kuvattu Joensuun Kiihtelysvaarassa 15.9.2017
Etummainen on halteri eli väristin, joka toimii kaksisiipisten tasapainoelimenä.
Takimmainen on mielestäni nestepisara…
Kiitos, Hannu! Taas opin jotain uutta - halteri, tasapainoelin.
Rhamphomyia spinipes-tanhukärpänen. Koiraan tuntee helposti tuosta takareiden tyven pitkästä piikistä, josta laji on nimensäkin saanut. Lentoaikakin on hyvä vinkki, useimmat muut isot tanhukärpäset ovat jo lopettaneet lentonsa, mutta R. spinipes on selvästi syyslaji.
Kiitos, Jere vastauksesta! Aha, nyt meni minulta heimotasokin metsään… Siis Empididae Asilidaen sijasta. Jospa minunkin silmäni oppisivat pikkuhiljaa erottelukykyisemmiksi…
Ei hätää, tuo on yksi yleisimpiä virheitä, näitä isoja tanhukärpäsiä on vähän jokaisessa “sekalaisia petokärpäsiä”-näytteessä ja kyselyssä. Toinen samanlainen aina toistuva sekaannus on kirjavasiipisten luhtakärpästen (Sciomyzidae) päätyminen hedelmäkärpästen (Tephritidae) sekaan.
Erehtymällä oppii, sanotaan, ja siksi pyrin erehtymään mahdollisimman usein
Sanasi lohduttivat, kiitos.
Foorumi on osaksi toteutettu VieKas LIFE -hankkeen osana (Finvasive LIFE, LIFE17 NAT/FI/000528). Viekas on haitallisten vieraslajien kartoitukseen, torjuntaan ja tietoisuuden kasvattamiseen keskittyvä hanke, joka on osittain rahoitettu EU Life-ympäristöohjelman tuella. Life on Euroopan unionin rahoitusjärjestelmä, jonka tarkoituksena on kehittää yhteistä ympäristöpolitiikkaa ja lainsäädäntöä tukemalla luonnonsuojelu- ja ympäristöhankkeita eri puolilla Eurooppaa.