Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

Tarhaloiskimalainen (Bombus barbutellus) Suomessa


#1

Kimalaiskirjassa todetaan, että tarhaloiskimalaista ei ole Suomessa havaittu sitten 1980-luvun alun. Laji.fi.stä löytyy kuinkin useita havaintoja ajalta 2007-2017. Onko näiden havaintojen status epävarma, vai onko ne jostain muusta syystä jätetty huomioimatta?


#2

Olen huomannut nämä epäilyttävät havainnot laji.fi:ssä. Sama harrastaja on ilmoittanut myös useita kyseenalaisia havaintoja lajeista B. humilis, B. magnus ja B. sylvarum. Olen ollut häneen sähköpostitse yhteydessä yli vuosi sitten ja pyytänyt tarkistamaan määritykset ja/tai lähettämään minulle näytteitä kyseisistä lajeista. Asia ei ole kuitenkaan edistynyt. Onko ehdotuksia, miten tässä tulisi menetellä?


#3

@juho En toki näihin määrityksiin ota kantaa, mutta muuten kuulostaisi, että lajiryhmän asiantuntijana voisit nuo havainnot annotoida: Arvioni haviannon luotettavuudesta: “epävarma” -annotaatiolla.
Eli klikkaa havaintolistalta ko. havaintoriviä, jolloin saat havaintoerän auki, siellä on “kommentit” ikoni, jolla pääsee laittamaan kommentteja eli annotaatioita havainnolle.


#4

Kiitos tiedosta Marko! Kävin äsken annotoimassa epävarmoja havaintoja ohjeesi mukaisesti. Hienoa, että tällainen mahdollisuus on olemassa.