Tesma Ramsholmenissa?

Onkohan jollain vielä jossain odottamassa havainto lehtotesmasta Ramsholmenissa Tammisaaressa jossain arkistoissa. Luin että siellä kasvaa tesmaa mutta ei ole yhtään havaintoa. Minkä havainnon perusteella se tiedetään että siellä kasvaa tesmaa? Onko se vanhakin ja onko tarkistettu kasvaako sitä siellä vielä? Heinien tunnistaminen kiinnostaa mutta olen aika alkuvaiheessa ja luontohareastajat tiedämme että se on aika vaikeaa. Mutta yritän nyt tänä vuonna olla valmiina ja verrata harjoitukseksi kylänurmikkaa ja yhtä korkeampaa heinäö kukkimisvaiheessa. En tiiä yhtään kumpi ehtii ensin mutta tarkkailen pihaa ja koitan pnna markille milloin jompikumpi kukkii. Sitten minulla on mikroskooppi jolla voin katsoa kukkia ja verrata eroja. Muut asiat heinästä osaan tutkia mutta en vielä sitä minkälainen kunkin heinän kukan rakenne on.

Tesma on ihan yleinen lehtokasvi, joten varmasti sitä siellä kasvaa, vaikkei mistään kunnollista havaintoa löytyisikään.

“Minkä havainnon perusteella se tiedetään että siellä kasvaa [lehto]tesmaa?”

Natura 2000 -selvitysten ja Raaseporin Hagen-Ramsholmen-Högholmenin alueen hoito- ja käyttösuunnitelma 2021 pohjana olevien selvitysten perusteella (löydät ne Googlen avulla tai raseborg.fi). Näissä on kattavat lähdeluettelot, jos haluat perehtyä asiaan tarkemmin. (Suosittelen aluksi hoito- ja käyttösuunnitelmaa).