Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Toukasta korennoksi [mahdollisesti tummasyyskorento (Sympetrum danae)]

Seurasin tänä aamuna lammen rannalla tunnin verran korennon muuttumista toukasta korennoksi. Otin aika paljon kuvia mielenkiintoisesta prosessista, muodomuutoksesta ja värien syntymisestä vähitellen. Jouduin poistumaan ennen kuin korento oli täysin valmis.
Kun palasin parin tunnin kuluttua oli sekä korento että toukan kuori poissa. Ymmärrän, että korento oli lentänyt pois, mutta mikä oli vienyt kuoren?

Pystyykö kuvista tunnistamaan korentolajin?

Nuo ovat mielenkiintoisia tapahtumia seurata! Varsinkin tuon viimeisen kuvan pohjalta saattaisin uskoa tuosta tulevan tummasyyskorennon (Sympetrum danae).Vähintäänkin tuo kyljen kuviointi viittaisi tummasyyskorennon suuntaan.

Kiitos vastauksesta. :slight_smile:
Oli todella hienoa päästä seuraamaan korennon muuttumisprosessia, joka oli yllättävän nopeaa. Mielenkiintoisena yksityiskohtana havaitsin 14 minuutin kohdalla, että kehosta tarttui oikean etusiiven etureunaan pieni vihreä väripisara. Otin oheisen kuvan 36 min kohdalta, kun jalka kosketti väripisaraa.

Olin kaivauttanut arboretumiin vuosi sitten 350 neliömetrin lammen ja monet vedestä pitävät hyönteiset vesilintujen lisäksi löysivät lammen nopeasti.

Hienoa toimintaa sinulta! Tuolla tavoinhan sitä ylläpidetään ja parannetaan luonnon monipuolisuutta.