Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Tummasuppupaarma? [On, Haematopota crassicornis ja Haematopota pluvialis,suppupaarma]

Tämä kookas paarma ehti purra kinttuani ja minä tietenkin vaistomaisesti läimäisin sitä. Se ei kuollut, vaan meni pökerryksiin. Laitoin sen samettikukalle kuvausta varten. Se sai säilyttää henkensä kuvien palkkiona, vaikka olikin purrut minua. :laughing: Tällä näyttää minun mielestäni olevan täysin mustat tuntosarvet muidenkin kuvieni perusteella. Hienot siipikuviot - ja paarmojen silmäthän ovat aina mielenkiintoisia…Joensuun Kiihtelysvaara 6.7.2021

Edit: Iltapäivällä näin vajan seinällä samantapaisen paarman.

Nostan tämän toisten paarmakysymysten joukkoon. Toivossa on hyvä elää… :wink:

Hei.
Kahdessa eka kuvassa on juuri sinun mainitsema Haematopota crassicornis, naaras. Tuntosarven jaokkeet yleensä tummia, eikä tuntosarvien ensimmäisessä jaokkeessa ole lovea.

Viimeisessä kuvassa on Haematopota pluvialis, naaras. Kolmas tuntosarven jaoke osittain oranssi ja tuntosarvien ensimmäisessä jaokkeessa selvä lovi.

Juhani

Hienoa, että halusit katsoa näitä kauniita paarmojani, Juhani. Kiitos! Sainkin siis kaksi uutta lajia kuvakokoelmaani yhden sijasta. Itsekin katselin noita punertavia pallukoita tuon alemman tuntosarvissa, mutta en tiennyt, että niillä on merkitystä. Lovea en nähnytkään ennen kuin kerroit sen olemassaolosta. :wink: