Foorumin alusta mahdollistaa ketjuille vapaavalintaiset tunnisteet eli tägit (engl. tag). Niitä voi antaa otsikon yhteydessä. Mitenkään pakollisia nämä tägit eivät ole, ja käytännöt ovat vielä kehittymättä. Mutta sisällön myöhemmän löydettävyyden kannalta kannustaisin kaikkia laittamaan omille ketjun aloituksille tarpeen mukaan tägejä, joko valitsemalla jo käytetyistä tai oikeuksien riittäessä keksimällä harkitusti uusia. Mitenkään täydellisiä tägien ei tarvitse olla, eli ei ole maailmanloppu jos jotain asiaa merkitään kahdella tägillä tai jos tägiä ei aina ole siellä missä voisi tai pitäisi olla.
Oikeastaan ainoa käytäntöä jota selkeästi nyt näytetään yritettävän, on laittaa määrityspyyntöihin määritys -tägi. Mutta tätäkään ei ole foorumin ohjeissa mainittu, ainakaan vielä. Jos keskustelua on joskus paljon, (vastaamattomat) määrityspyynnöt löytää ko. tägin avulla helposti.
Muita mahdollisia tägejä, joita on jo tullut käytettyä:
-
vuosiketju silloin kun kyse on pitkän aikaa jatkuvasta ketjusta, jollaisia esim. Hyönteisfoorumilla ovat olleet “Kausi 2016” vesiperhosissa, “Päiväperhosten ilmestyminen 2016” perhososiossa, jne.
-
kirja kirjavinkeille; pitäisikö olla myös määritysopas määritysopasvinkeille? (Ei vaan näitä ei vielä olekaan käytössä vaan ajatuksissa vasta; mitä mieltä olette?)
-
koverre koverteille? Koverteita on monissa hyönteisryhmissä, mutta mm. määritystarpeita varten on hyvä pystyä löytämään eri ryhmien koverteita.
-
talvi vuodenaikaan liittyvälle extreme-entomologialle
Jne. Yleisesti, tägit tarjoavat mahdollisuuden jäsentää foorumin sisältöä riippumattomasti eliöiden taksonomiasta, ja myös demokraattisesti ja itseorganisoidusti.
Mitenkään pakollista tägien käyttö ei ole, eli toisaalta asiasta ei kannata ottaa liikaa paineita.