Tunnistettavia jälleen [1. Brachylomia viminalis?, 2. Cataclysta lemnata, 3. Mesapamea secalis/M. didyma, 4. Parastichtis suspecta]

Näitä ongelmallisia tunnistettavia tuntuu riittävän. Tässä neljä yksilöä viime yöltä (15.8).

  1. Oma ehdotukseni patsashietayökkönen (Euxoa obelisca). Vihti 15.8.2023


2. Kovin oli pieni ja kirjava. Vihti 15.8.2023


3. Oma ehdotukseni valkotähkäyökkönen (Mesapamea secalis)… Vihti 15.8.2023


4. Vihti 15.8.2023

Eka taitaa kuitenkin olla Brachylomia viminalis. Toka on koisa. Oliko tuo nyt sitten Parapoynx stratiotatum vai joku muu - en muista. Kolmas on juuri tuo … tai sitten se toinen siitä lajiparista. Ja lopuksi Parastichtis suspecta.

Edit: Kakkonen taitaa sittenkin olla Cataclysta lemnata.

Kyl se eka on Euxoa obelisca. Jaa, kumpaas noit tuntosarvet sopiikaan? Tällä snadilla läppärillä määrittäminen on tuskaa :roll_eyes:

Vähän siihen väliin. :slight_smile:
En ole enää varma, mutta toisaalta tuosta näyttäisi puuttuvan siiven etureunan vaaleampi raita ja keilatäpläkin on väärässä paikassa.

Suuret kiitokset JKT ja Pekka! Taidetaan päästä lopputulokseen näiden neljän osalta. Tuon ykkösen merkitsin toistaiseksi kysymysmerkillä pajuyökköseksi (Brachylomia viminalis). Samana iltana olen kuvannut myös mielestäni selkeitä pajuyökkösiä. Yritin nyt tutkiskella myös noita tuntosarvien ulkonäköä, ja mielestäni ne taitavat paremmin sopia pajuyökköselle? Odotan Pekka sinulta vielä tältä pohjalta lopullista näkemystä.
Kakkonen näyttää olevan suomalaiselta nimeltään limaskakoisa (Cataclysta lemnata). Nettikuvien perusteella varmastikin oikea laji.
Kolmonen mitä todennäköisimmin se yleisempi valkotähkäyökkönen (Mesapamea secalis). Otsikkoon kirjasin kuitenkin myös vähätähkäyökkösen (M. didyma), koska teoriassa sekin mahdollisuus olemassa on.
Nelonen usvayökkönen (Parastichtis suspecta).

Edit:Jotenkin tuo ykkönen sekoittaa edelleenkin ajatuksia! Lisään tähän vielä yhden kuvan samalta illalta
(15.8.) Tämä on mielestäni pajuyökkönen.


Vihti 15.8.2023