Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Tunnistusapua kaivataan (sylkikuoriainen?)

Kuvassa olevia kuoriaisia(?) havaittu OMK-talon kellarissa olevassa puupinossa (puut koivua). Ei erityisen arka, eikä nopealiikkeinen. Liikkuu myös päiväsaikaan. Useampia yksilöitä on myös jäänyt kiinni talon lähistöllä oleviin hämähäkinverkkoihin.

Onko kenelläkään tietoa aiheuttaako kyseinen kuoriainen esim. tuhoja kellarissa oleville puille, vai onko täysin harmiton tapaus?

Voisivat olla pajujääriä ,luulisin että voisivat elää koivullakin, toukat syövät kyllä puuta mutta ei niitä koskaan ole niin paljon että polttopuut häviää.
T:Jyri

Moi, taitavat sittenkin olla niitä sylkikuoriaisia, yöllä kännykän pieneltä näytöltä katsottuna ja havaintopaikka toivat mieleen jäärät, sylkikuoriaisia usein hämähäkin verkoissa,
T:Jyri

Onko tämä havainto tammialueelta? Kännyn ruudulta näyttäis melko selvästi lautajäärän (Phymatodes testaceus) tummalta värimuodolta. Ei liene haittaa vaikka selviäisi vielä kuivahkossa polttopuussa.

Nyt kunnon ruudulta katsoen tämä on selvä tapaus: Phymatodes testaceus. Ei mikään yleinen laji ja havainnot ovat pääosin lounaisrannikon tuntumasta. Oikeastaan havainnosta voi onnitella!

Onko tämä havainto tammialueelta?

Naapurin pihalla on kolme isoa tammea (etäisyys n. 15-20 m). Naapuristossa ei muuten varsinaisesti ole kuin kuusia, mäntyjä ja muutama pihakoivu.

Ilmaisin itseni epäselvästi - tammialueella tarkoitin hemiboreaalista vyöhykettä eli käytännössä lounaisinta Suomea (Ahvenanmaa-Turku-Hanko). Sieltä päin enimmät lajin havainnot ovat ja jos löytyy muualta niin on poikkeavampi havainto.