Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Tupasorakas

Kävin jälleen sateen jälkeen metsässä yöllä katsomassa löytyykö jotain mielenkiintoista tuoreeltaan kasvamassa, ja törmäsin tällaiseen kasvelmaan.
Ulkonäön puolesta olisin syksyllä katsonut että selvästi rykelmä vaaleaorakasta kyseessä, mutta vaaleaorakkaasta ei ole kesäkuussa vielä yhtään tallennettuja havaintoja, lisäksi kasvoi maatuneen sammalisessa kannossa joka ei mielestäni ole myöskään niille tyypillistä. Ei ole selvää jalkaa myöskään, mikä ei sinänsä ole vielä kovin erikoista vaaleaorakkaalle sekään, mutta kaikki nämä seikat yhdessä saavat ihmettelemään että mikähän tämä laji mahtaa olla.

Löytöpaikka Kuusiston sekametsä, kannosta en varma minkä puun. Tuoksu on heikko ja miellyttävän oloinen. Näitä oli kaksi noin 10cm rykelmää vierekkäin.



Miellyttävän tuoksun perusteella tupasorakas, tosin aikainen sellainen.

1 tykkäys

Kiitos, näyttää kieltämättä hyvältä tärpiltä. Tupasorakkaastakaan ei tosiaan näytä olevan kesäkuulta havaintoja, mutta havaintoja ylipäätään sen verran vähän että tilastollinen poikkeama lienee mahdollinen.

Samaa mieltä Visan kanssa tupasorakkaasta. Tupasorakas kasvaa suoraan puusta, tyypillisesti esim koivun maapuulla, ja tuollaista härdellikasaa olen itsekin löytänyt. Vaaleaorakkaat on siistimpiä maassa kasvavia jalallisia sieniä.

1 tykkäys

Kiitokset! Ihan kiva bongaus siinä tapauksessa.