Ulkosaaristosta ja koivikosta

Hiirenvirnan kaveri on Luvian ulkosaaristosta pieneltä Matalakarin luodolta 18.8. Koivunrungon vesiperhonen on tuoreessa koivikossa 13.10. Mäntässä; lähellä ei ole kuin pieniä lätäköitä. Lähimmälle lammelle tai järvelle yli 600 m. Löytyykö kuvan perusteella nimeä/sukua?


Ylimmäinen lienee jokin Limnephilus lajeista mm. tulvaputkisirvikäs tämän tapainen, mutta ulkosaaristo ei oikein sovi elinympäristöksi ellei ole tullut jostain kauempaa, asiantuntijat sanovat aikanaan lajin, alemmasta tulee mieleen suruputkisirvikäs

Saari jossa ylemmän lajin kuvasin on kuusi kilometriä lähimmästä mantereen niemenkärjestä, puuton saari matala, vain 200 metriä pitkä, jossa ei juuri käydä. Jäimme kajakeilla viikoksi jumiin tuulten takia ja oli hyvää aikaa konttailla otusten perässä.

Limnephilus lunatus ja Limnephilus sparsus. Jälkimmäinen elää aika pienissäkin allikoissa ja huom, on voinut kuoriutua jo hyvissä ajoin aiemmin eli kuvaushetkellä sen toukan elinympäristö voi olla kuivunut. Aikuiset ovat pitkäikäisiä ja voivat lentää pitkiä matkoja. L. lunatus voi olla kotoisin vähäsuolaisesta merivedestä tai sekin jostain etäämmältä (muokkasin vastausta kun luin aloitusviestin jotenkin hätäisesti väärin aluksi).