Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

UV-kovettuva lakka preparointiin

Löysin UV-valolla kovettuvaa kirkasta geeliä. Testasin sitä hentojen, pienten dipteroiden preparointiin kalvolle. Siiven saa mielestäni aika näppärästi auki noin, eikä pienet osat kroppaa, raajat, tuntosarvet, palpit ym. karise matkalle.

Ainakin genitaalipreparaatteihin tuo saattaisi olla toimiva systeemi. Sopii varmasti hyvin myös esim. Collembolioille (hyppyhäntäisille), joiden kropat kuivuessaan menettävät muotonsa tyystin. Tuo geeli nimittäin toimii, kuin vesi, eli levittää siivet, täyttää ne kohdat, jotka vettä imevät. Vaikea tietenkin sanoa, kuinka kauan kirkas lakka on kirkasta.

IMG_9745

3 tykkäystä

Kiinnostava juttu, mitenhän toimii mikroskooppi hommeleissa. Onko sinulla jotain linkkejä tarjota, suoraan kauppaan taikka johonkin kirjoituksiin tuon toimivuudesta. Vois vähän lueskella ja testailla…

Perhonsitojat käyttävät nykyään UV-liimoja epoksin sijasta. Aktiiviaikoinani näistä tehtiin erilaisia testejäkin, miten tuote kestää kulutusta, pysyykö kirkkaana jne. Jos tuo liima jää pinnalta tahmeaksi, niin sitä voi pyyhäistä isopropyylialkoholiin kastetulla vanupuikolla tms. Näillä tuotteilla on oikeasti hirvittävästi eroja, mistään pitkäaikaisesta säilyvyydestä ei taida olla mitään testauksia edes olemassa.

Skooppaus kirkkaan UV-liiman läpi onnistuu hyvin. Aine on kovaa, eikä pintaan jää ainakaan merkittävästi tahmeutta. Valmistaja lupaa, että kovetettua ainetta voi porata, hioa ym. Eli toimii, kuin kova kiinteä muovi

Kuulostaa hyvältä.

Olisko sinulla antaa joku suora kauppalinkki taikka tuotetieto niin pääsisi testaamaan ilman mitään pitkällisiä tutkimuksia tarjonnasta.

Periaatteessa vois käyttää esim sienissä referenssipreparaattien tekoon tai minulla olisi toinenkin käyttöajatus mielessä liittyen valokuvaukseen, mutta helpointa on varmaankin kokeilla jotain tuotetta ja ihmetellä sitten, eikä toisin päin.

2 tykkäystä