Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Valkoinen ja karvainen toukka [Calliteara pudibunda]

Tämä toukka aivan hohti valkoisuuttaan nokkosen lehdellä. Melkoinen pörrö ja piikki perässä kuin kiitäjän toukalla. Onko tämä villakarvajalan toukka (Calliteara pudibunda)? Vihti 24.08.2017IMG_6175 (2) (Custom)IMG_6192 (2) (Custom)

1 tykkäys

On se.

Kiitokset Harri! Tämä toukka valkoisuudellaan ei oikein vastannut nettikuvien aika keltaisia toukkia, joilla myös tuo perän karvapiikki on punainen. Olikohan tämä ehkäpä varsin nuori toukka? Tuo nokkosen lehdellä olo ei tainnut myöskään olla kovin tyypillinen oleskelupaikka. Onkohan tämä kuitenkin (lähes) ainoa perhostoukka, jolla kiitäjien toukkien lisäksi tällainen piikki on?

Se ei ole varsinaisesti piikki vaan tiheä sukastupsu.

Tänään minulle selvisi, mikä toukka oli nakerrellut malvikkini lehtiä. Se on tämä villakarvajalan toukka Calliteara pudibunda. Ei malvikkikaan kuulu villakarvajalan tavanomaiseen menuun, mutta hyvin näytti kelvanneen. Minun toukkani väri oli tällainen tyypillisempi eli värikäs. Sievännäköinen pikku otus.


Joensuun Kiihtelysvaara 25.8.2017

2 tykkäystä

Oletpa sopivasti saanut hienon “peruskuvan” tuosta villakarvajalan toukasta! Noita eroja juuri ihmettelin netin toukkakuvien ja näiden omien kuvieni välillä. Arvelin näköerojen johtuvan ehkä toukan ikävaiheesta.