Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Valkoinen mittari [Scopula floslactata]

2.6.2018, Etelä-Pohjanmaa.
Näitä lenteli enemmänkin eilen illalla korvessa, mutta tämä on ainoa suht onnistunut kuva. Voisiko olla maitolehtimittari, Scopula floslactata, vai olenko pahastikin väärässä?
18032

Veikkaan, että et pahasti. :wink: Tumma niska näyttäisi puuttuvan, joten itse ehdotan Scopula ternataa. Tuon pitäisi varmaan olla vähän keltaisempi, mikä voisi mahdollistaa myös Cabera exanthematan naaraan, mutta veikkaan silti edellistä.

1 tykkäys

Etusiiven poikkiviirun muotoa näkyy sen verran, että kannatan lajia Scopula floslactata. Hyvin kapealti näkyy myös tumma niska.

1 tykkäys

Tuon tumman tulkitseminen varjon ja tumman niskan väliltä on kyllä aika lailla veteen piirretty viiva. :roll_eyes: Muuten S. floslactata kyllä sopii oikein hyvin.

Samaa mieltä: floslactata.

Cabera tämä ei ole (vääränlainen kehnä, liian “päätön”), eikä ternata, jonka siivenmuoto on toisenlainen ja ul. pv. on “sameampi”.

1 tykkäys

Kiitos kommenteista. Mitään tummaa niskaa en edes tiennyt etsiä, kiitti vinkistä. Itse pähkäilin ternatan ja floslactatan välillä, ja niillä selkein ero näytti olevan tuo ulompi poikkiviiru mikä floslactatalla on piikikäs ja ternatalla tasainen. Tässä kuvassa ne poikkiviirut näkyy huonosti niin paint.netillä vähän säätelin värejä kunnes sain seuraavan kuvan, ja siinä näkyy selkeästi, että se poikkiviiru on aika sahalaitainen.
18032b