Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Venus Optics officially launches the Laowa 25mm F2.8 2.5-5X Ultra Macro


#1

Paljon halvempi kuin Canon MP-E 65mm. Valmistaja kertoo seuraavaa:

The most compact and versatile high magnification macro lens.

This lens is optimized for macro shooting between 2.5X – 5X life size. The lens is specially designed with an extended working distance (45mm at 2.5x & 40mm at 2x)and smaller lens barrel. This allow a sufficient lighting on the object for easier shooting in the field. The lens is much more compact and lighter than other comparative products. This lens also provides a relatively greater depth of field compared to other extreme macro lens in the market. The Laowa 25mm f/2.8 2.5-5X is developed for both professional and leisure macro photography, to be used on the field or in indoor set-up.


#2

Täällä on tuosta yksi revikka:


#3

Näyttäisi olevan terävä aukolla 2.8, mitä ainakaan minun MP-E ei ole. Sen johdosta voisi olla jopa parempi suurilla suurennuksilla. Olisin varmaan pistänyt tilaukseen, jos en olisi jo ehtinyt tilata tilpehöörejä Lomo 3.7x kokeiluihin.


#4

Mää hommasin MP-E:n kaveriksi AmScope 4x mikroskooppioptiikan, tuo Lomo 3.7x kyllä kiinnostaisi myös… Makrokiskon virkaa hoitaa WeMacro Automated Rail, pystyy speksien mukaan yhden mikronin steppeihin, voi ohjata kännykästä appilla. Nyt pitää seuraavaksi koettaa rakentaa riittävän tukeva kuvaustaso noihin hommiin, ei oikein kestä kämpässä kävellä jos kuvaa samaan aikaan.


#5

Tuosta on ollu paljon juttua photomacrography.netissä ja enimmäkseen aika positiivista. Piirroltaan kuullemma pärjää tai on jopa aivan himpun parempi kuin mpe-65, Tuo väite verrokkeja paremmasta syväterävyydestä ei kyllä pidä paikkaansa, Ja jos kuvaa Canonilla ja mpe-65:lla niin ei ole riittävän houkutteleva kun puuttuu se 1X - 2.5X. Mutta jos ei ole canon/mpe-65 kuvaaja niin tuo on houkutteleva linssi, mutta sillähän ei tee mitään ilman focus bracketingia ja focus stakingia eli tuo on sitten vain yksi osa isommasta järjestelmästä. Elikkä tarvitaan kisko ja käytännössä automatisoitu sellainen tai vähintäin 2.5X tasolla joku etäkäyttöohjelma kameran focusta siirtämään. 5X tasolla ei taida enää millään riittää kameran pienimmätkään focus askeleet vaan tarvitaan se tarkennuskisko ja siihen sitten etäkäyttöjärjestelmä, eli alkaa linssin ympärille kertymään nopeasti kallista tilpehööriä.

Kun tuota tilpehööriä joka tapauksessa kertyy niin sitten voi samantein miettiä josko ostaisi suoraan jonkun mikroskooppilinssin eli kuvaisi sillä perinteisemmällä ratkaisulla. Senhän voi adapterilla kiinnittää suoraan vaikkapa 200 millisen putken nokkaan ja sitten vaan kiskolla ja etäkäyttiksellä pinoa kuvaamaan, Itselläni on tällainen järjestelmä eikä tuo laowa houkuttele siksi, mutta jos ei olisi ja kuvaisin esim. olympuksella tai Nikonilla niin voisi olla aika houkutteleva linssi. Voi kyllä olla todella haastava linssi kiskojärjestelmineen studion ulkopuolella käytettynä. Tuon 3x tason saa esim kombolla 100mm 1X makro+2x telekonvertteri ja joku extension tube siihen alle. Vignetoi kyllä mutta jos kroppaa keskeltä niin ihan OK ja voi kuvata pienellä aukolla, esim 9x taitaa just just riittää focus siirroksi vielä canonin pienimmällä focus askeleella, eli pärjää ilman tarkennuskiskoa. Itse kuvaan 1X Canonin L-sarjan makrolla, 2X lisäämällä tuohon 2x Kenkon telekonvertterin, 3X menee extension ringia lisäämällä. Nämä menee vielä ilman tarkennuskiskoa. Sitten 5X - 30X menee miroskooppilinsseillä ja tarkennuskiskolla eli Cognisysin Stackshotilla.

Tuosta Laowasta löytyy juttua täältä

http://www.photomacrography.net/forum/viewtopic.php?t=36410&postdays=0&postorder=asc&highlight=laowa+25mm&start=0