Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Välinevinkkejä (myynnissä olevista laitteista)

#1

Aloitan tällaisen uuden ketjun, koska vastaavaa ei mielestäni ole ollut aiemmin ja monet makrokuvauksessa käytettävät välineet ovat usein ns. kiven alla.

Kameratorin puolelta löytyi aika mintin näköinen Canon 35mm f2.8 Macro Photo Lens, eli FD-ajan paljemakro. Käytin jo tuota ostoskorissa, mutta jätin kuitenkin ostamatta, koska minulla on jo Lomo 3,7x. Tässä Canonissa olisi kuitenkin suurempi piirtoympyrä ja flätti tarkennustaso. Joten, jos jollakin on ollut hakusessa, niin tuolta löytyy nyt 250e hintaan. Objektiivissa on RMS-kierre, mutta mukaan näyttää tulevan myös se originaali FD-RMS -adapteri ja kotelo.

#2

http://www.mir.com.my/rb/photography/companies/canon/fdresources/fdlenses/fdmacro/2035macro.htm

#3

Täällä kokovertailu helposti nähtävissä, itse revikka on Robertilla vielä vaiheessa:
https://www.closeuphotography.com/canon-macrophoto-35mm-lens

#4

Tällaisen kävin juuri hakemassa Digitarvikkeesta. Ajattelin kokeilla sitä 1-4 mm hyönteisten kuvaamiseen. Objektiivia saa myös muille kuin MFT-järjestelmille.

#5

Tuo on ihan kohtuullinen värkki, kaverilla oli tuo ennen mikroskooppiobjektiiveihin siirtymistä. Toivottavasti sattui hyvä yksilö, kaikessa kun on vaihtelua nykyään.

#6

Ei tässä näin pitänyt käydä, mutta kun kukaan ei ollut antanut kotia tälle… Pakettikin oli virheetön, kaikki lippulaput mukana takuukorttia myöten, käyttämätön väittäisin olevan.
02