Vielä Campiglossa-pähkäilyä [Oxyna flavipennis ja Campiglossa sp.]

Toista viikkoa sitten kyselin tämän 1. kuvan kärpäsen lajia, mutta kukaan ei ole tohtinut tunnistaa sitä. Itse arvelin sen olevan Campiglossa-sukua, ehkä jopa Campiglossa absinthii. Mutta vaikka monet muut piirteet siihen sopisivatkin, niin täplät eivät mielestäni malleihin täsmää. Samanlainen on myös Campiglossa punctella, mutta se näyttää olevan huomattavasti harvinaisempi täällä Pohjois-Karjalassa. Tänään tapasin kuvan 2. yksilön puutarhassani. Se oli edellistä hiukan pienempi, korkeintaan 4 mm kokoinen. Ikävä kyllä en saanut siitä parempia kuvia. Täytyy tarkkailla, josko niitä vielä löytyisi. No, tällä yksilöllä pilkut ovat kohdallaan. Raimo Peltosen Hyönteiskuvaston sivulta löytyy lähes identtisen näköinen kuva. Se on määritelty nimellä Campiglossa absinthii/punctella. Herättävätkö nämä kuvat mielipiteitä? Olisin tosi iloinen kommenteista. :smiley:Joensuun Kiihtelysvaara 15.7.2019

Nämä Campiglossa sekä muutkin Tephritidae-heimon ongelmasuvun edustajat kannattaa suunnata Diptera.infon sivuille. Siellä on kaksi tietäjää, Valery Korneyev ja Ben Hamers, jotka suht. ahkeraan vastailee tämän heimon kuviin.

terv. Raimo

Olen tätä joskus miettinyt, mutta en ole kuitenkaan lähettänyt sinne kuviani. Muuten katselen usein heidän vastauksiaan toisten ihmisten kysymyksiin.

Ensimmäinen on Oxyna flavipennis.

Toinen on joku Campiglossa, jää sukutasolle.

1 Like