Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Vihkon ja Laji.fi uudistuksia

Uusimmassa teknisessä tiedotteessa on asiaa mm. Vihkon massatalennuksesta ja muista Vihkoon tehdyistä muutoksista.

https://laji.fi/news/2160

3 tykkäystä

Hienoa; hyviä ominaisuuksia etenkin massasyötön osalta.

Onko seuraavat ominaisuudet jossain kehityslistalla?

  • Pikkukuvien (thumbnails) muodostaminen, jotta kuvallisten taksonien lajikortit latautuisivat nopeammin.
  • Fenologiadiagrammi eli esiintymisaikakaavio, joka tarjoaisi havaintojen perusteella syntyvän yleiskatsauksen lajien esiintymisaikaan ja sen vaihteluväliin (lähtökohtaisesti ainoastaan aikuisista yksilöistä, mutta jos resursseja riittää, niin toukista/nymfeistä erilliset tai yhdistetyt esim. eri värein). Tämän voisi tehdä ennen kaikkea osaksi lajikorttia, mutta myös osaksi hakutuloksia.

Fenologiadiagrammi on valtavan tärkeä apuväline siihen, kun joku haluaa varmistaa, onko havaittu laji edes mahdollista nähdä tiettyyn aikaan. Eli kun avaa jonkin lajin lajikortin, näkyisi siitä taksonin nimet, kuva/kuvia ja esiintymisaika tiiviinä tietopakettina (sekä resurssien puitteissa tarkempia ekologiakuvauksia jne.). Tästä on ollut aiemminkin puhetta, mutten muista onko tämän osalta tehty mitään periaatepäätöstä, joten siksi kysyn.

Ovat työlistalla, fenologia on työlistalla havaintopuolle. Lajikortin kehittämiseen on suunnitelmia ja puuttuvat thumbnailit tarkoitus luoda. Milloin tuon Lajikortin muutoksiin ehditään, sitä en osaa arvioida.

1 tykkäys

Tämähän vaivaa ainoastaan hyvin pientä joukkoa Digitarimin digitoimia kokoelmanäytteiden kuvia (joita myös näytetään lajikorteilla). Ne ollaan tosiaan siirtämässä varsinaiseen kuvapalveluun jollakin aikataululla.

1 tykkäys

Tiedotteessa mainitut uudistukset ovat vihdoinkin saatu tänään tuotantoon testattavaksenne. Kaikki vikailmoitukset otetaan mielellään vastaan laji.fi palautelomakkeen kautta tai osoitteeseen helpdesk@laji.fi tai foorumilla

2 tykkäystä

Oliko tämä massatallennuslomake vielä mukana? Kiinnostaisi eniten ensi kevättä silmälläpitäen. En löytänyt ainakaan…

Ei ole massatallennus (Excel-lomakepohjalla) vielä käytettävissä. Kevään aikana olisi tarkoitus saada se käyttöön.

Retkilomakkeen ohjetta on nyt päivitetty sen uusien ominaisuuksien osalta. Toivottavasti sen käyttö onnistuu ohjeiden avulla: https://laji.fi/about/1107

Tätäkin kaipaisi jo. Mielellään ohjeilla mitkä kentät siirtyvät mihin (ks. toinen keskustelu), jotta säilyisi sama formaatti kuin hyönteistietokannasta siirretyt.