Viitatiainen? joko nyt?

Tänään lisäsin ruokintalaitteeseen auringonkukan siemeniä, niin siihen tuli hömötiaisen näköinen lintu ääntelemään varsin kovaäänisesti “pitsaa pitsaa”. Kävin kameran, mutta sitten eivät äännelleet mitään. Tässä pari kuvaa, liekkö viitatiainen sattunut kuviin. Suhteellisen kesy, tuli hakemaan ruokaa aivan viereltä. Joitain vuosia sitten olen kuulut tuon saman äänen, mutta en saanut kuvaa. Hömötiaisia on käynyt ruokinnalla pari lintua.

1 tykkäys

Kyllä tuo minun mielestäni on hömötiainen, koska on noin puhtaat värit. Viitatiainen on hyvin saman näköinen, mutta väritys on kuin tuhraantunut savesta.

Hyvä tuurihan se olisi ollutkin että se viitatiainen olisi sattunut kuvaan.

Kuule, nykyään on hyvää tuuria nähdä hömötiainen! :slight_smile:

Joo kyllä tuo hömötiainen on. Sentään vielä omissa “nurkissa” päivittäinen näky. Ruokinnalla käy päivittäin useita ja laulu raikaa näin kevät aamuisin useamman toimesta. Pesintöjäkin vielä löytynyt lähistöltä kesäisin kun lahopuuta jäljellä.

Ruokinnalla oli neljä hömötiaisen näköistä, äänistä päätellen kaikki eivät olleet “hömppeleitä”. Olivat sangen vilkkaita ja oksien välissä, tämän kuvan vain sain maassa olevasta linnusta.
Rääkkylä 21.3.2024

Leukalappu ei näy, mutta minusta tämäkin on hömötiainen. Mielenkiinnolla odotan Juhan tunnistusta.

Hömpän vaalea siipipaneeli on, joten ei ole viitatiainen.

2 tykkäystä

Joo kyllä tämä on hömötiainen

1 tykkäys

Jatkan seurantaa, jos vielä sattuisi kohdalle.

1 tykkäys