Voikukan terälehdillä ja varressa

Näin tänään puiston nurmikolla voikukan, jolla oli voimakkaan oranssit terälehdet ja ihmettelin miten on mahdollista. Sitten katsoin lähempää ja ajattelin, että on ehkä joku ruoste. Mutta tarkemmin katsottuna ei ole ruoste, enkä oikein tiedä mitä tämä on. Ei välttämättä edes sieni. Skoopista en saanut apua.
Onko joku nähnyt vastaavaa tai tietääkö mitä tämä voisi olla?

Skoopissa tämmöinen näkymä.

1 Like

Tuossa on varmastikin käytetty oranssia spray-maalia.

Ensimmäisen kerran vastaavaan törmätessäni, ja taisi olla juurikin voikukan lehdellä, ihmettelin asiaa kovasti itsekin, kunnes huomasin, että samaa väriä oli vähän matkan päässä samanlaisina tahroina myös heinien ja muiden kasvien lehdissä.

Vastaaviin törmää juurikin puistoissa tai paikoissa, joissa on lähellä jotain rakennettavaa tai korjattavaa, joissa merkitään spray-maalilla poistettava puu tai kohta, josta katu pitää repiä auki. Aiheuttavat silti edelleenkin aika-ajoin hämmennystä mikrosienestäjälle.

Tämäpä ei tullut mieleeni, vaikka olen kyllä kerännyt orvakoina puuainesta, jossa on ollut maalia. Tässä oli monta ihmetyksen aihetta, jotka kyllä selittyisivät tällä. Nurmikko oli vasta leikattu ja suurin osa merkinnöistä varmaan siksi hävinnyt näkyvistä. Uskon, että asia on juuri näin, kiitos.