Asiantuntija ja asiantuntija

Hei,

Havaintojen luotettavuuden varmistamiseksi kysyisin joltakulta, joka tietää, millä perusteella joku havainnoija julistetaan asiantuntijaksi ja toista ei?

45 vuotta lintuja katsoneena, luulisin tekeväni suhteellisen varman tunnistuksen tavallisista lintulajeista etenkin äänistä.

Onko esim. meikäläisen mitään järkeä lähteä tunnistamaan havaintoja, jos siitä on vain lisävaivaa jollekulle muulle.

Tero

Toistaiseksi asiantuntijoiksi on nimetty henkilöitä, jotka tunnetaan ja tiedetään jonkin ryhmän asiantuntijaksi, ja jotka ovat tehneet paljon annotointeja vanhassa annoitointijärjestelmässä. Valintaa ovat tehneet sekä Luomuksen henkilökunta että muutamien lajiryhmien parissa työskentelevät projektit ja järjestöt. Myöhemmin prosessia on tarkoitus tehdä avoimemmaksi, mahdollisesti esim. delegoida eliötyöryhmille tai Lajitietokeskuksen työryhmille.

Jos haluat asiantuntijaksi, ota yhteyttä → helpdesk@laji.fi. Asiantuntijuutta ei ole rajattu lajiryhmittäin tai muuten, vaan kunkin asiantuntijan vastuulla on toimia oman osaamisensa rajoissa. Lisää tietoa: Laatukommentonti (annotointi) | Suomen Lajitietokeskus

Mikko / Lajitietokeskus

Sivustolle on myös tulossa osio, jossa voi nähdä asiantuntijat ja heidän itse kirjoittamansa kuvauksen asiantuntijuudestaan, sekä ilmoittautua asiantuntijaksi.

Kaikki on vielä kovasti työn alla tälläkin saralla, mutta pikku hiljaa…

Esko / Lajitietokeskus

Vahvasti simoissa :wink: Asiantuntijuus… lajit?

Hei,

Tuohan kuulostaa ihan järkevältä. Tosin monella meistä todellinen asiantuntemus on usein varsin kapea-alaista.

Asiantuntijoiden pitää sitten muistaa klikata asiantuntijarooli pois, kun kommentoi muiden kuin oman eliöryhmänsä havaintoja.