Eksoottisen näköinen korento!

Joensuun Kiihtelysvaarassa kuvasin 12.8.2017 näitä mielenkiintoisen näköisiä kärsäkorentoja. Juuri tuo “kärsä” ja uroksen skorpionimainen peräpää kiinnittivät huomioni. Oli vaikeaa keksiä nimeä näille, mutta lopulta päädyin vyöskorpionikorentoon. Olenko oikeassa? Oletteko toiset tavanneet näitä miten paljon? Minulle tämä oli aivan uusi tuttavuus. Näitä oli muutamia puutarhakasveissani.Vyöskorpionikorento koiras 1|548x394Vyöskorpionikorento naaras 1

Vyöskorpionikoiraan kuva näytti hävinneen jonnekin? Lisään sen tähän. Vyöskorpionikorento koiras 1

Nämä ovat nyt jo toistamiseen täällä foorumilla. Yllä joka tapauksessa tummavyöskorpionikorentonaaras, Panorpa vulgaris. Alempi näyttää lajilta vyöskorpionikorento, Panorpa communis, ja tosiaan koiras, mutta en ehkä kuitenkaan uskalla olla 100% varma. Pitäisi nähdä siipikuviot paremmin.

1 Like

No, niin ovat. Anteeksi, kun tämä “mummonhöppänä” ei aluksi yhtään ymmärtänyt , miten toimia. Luulin tehneeni virheen, kun laitoin ensin laji.fi’hin ja sitten yritin selkärankaisia. Toisethan voisi poistaa sieltä, mutta miten? Liitän oheen toisen kuvan korennostani. Ei se taida olla sen parempi - otus on vain ylösalaisin. Kuva ei kestä enempää suurentamista, yritin.

Kiitos lisäkuvasta! Tämä on varsin riittävä: kuvassa todella on vyöskorpionikorentokoiras, Panorpa communis.

Tänä aamuna (15.8.) kuvasin tämän korennon puutarhassani. Se on koiras, mutta sen siipien tummia alueita ei ole läheskään niin paljon kuin edellisellä. Onko tämä eri lajia?

Tämä onkin vähän parempi laji. Pieni epävarmuus kalvaa mieltä, mutta tämä voisi olla Panorpa cognata.

1 Like

Olen nähnyt näitä muutamia eilen. Yritän jahdata parempaa kuvaa, kun nyt näyttäisi vielä poutapäivä olevan.


Harmikseni en tänään löytänyt enää yhtään tällaista punapäistä ja vaaleampikuvioista korentoa. Eilisten kuvien joukossa oli vielä tämä heikkotasoinen kuva, jota en muuten ilkeäisi edes lähettää nähtäväksi, jos en ajattelisi, että siitä ehkä voisi siivistä jotain lukea. Tämä taitaa olla eri yksilö kuin tuo viinimarjojen kanssa ollut…