Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Haprakas elävällä vaahteralla

Haprakkaat ovat haastavia ja pakko varmaan skoopata, mutta laitetaan tässä kuitenkin kuva yhdestä löydöstä (25.10, Espoo), joka kasvoi elävällä vaahteralla.

Psathyrella LÄH 251020 A1

Ekologia ja ulkonäkö taitanevat kyllä rajoittaa mahdollisia vaihtoehtoja paljon, vaikka haprakkaat onkin monilajinen ryhmä. Hyviä yleisiä vaihtoehtoja ei tullut vastaan lainkaan. Typhrasa gossypina-lajista löytyi samannäköisiä nettikuvia mutta tämä sieni näyttäisi olevan hyvin harvinainen pohjoinen laji. Toki haprakkaista on varmaan ylipäänsäkin niukasti havaintoja. Tuleeko kenellekään kuvasta mitään mieleen?

En tunne tuota T. gossypinaa, joten en osaa ottaa ehdotukseesi kantaa. Mutta mieleen tulee sellainen vaihtoehto kuin Psathyrella romellii - jota sitäkään en ole nähnyt.

Laji on kuvattu tieteelle Agaricassa eikä lajin kuvausta taida olla sähköisesti saatavilla. Eikä tuossa artikkelissa ole lajista kummoista valokuvaa - sen muistan.

Mutta huomasin juuri, että Ruotsin Artfaktassa on pari valokuvaa. Eivät ole “validoituja”, mutta kuvan sienet näyttävät kyllä aivan samanlaisilta kuin valokuvassasi.

Kiitos Mika,

tuossa lajissa olisi kyllä paljon samaa.

Tästä se löytyy: