Kuvasta tulee mieleen että olisi vähän kuivahtanut ja värit ehkä hieman muuttuneet. Mitään merkkejä läpisäteisyydesta ei ole joten ei varmaan jauhomalikka. Itiöt on liian suuret kuuramalikalle. Ei näytä oikein harmaamalikaltakaan mm jalka tällä aika tukeva ja vaalea alas asti. On myös ihmeen harvahelttainen. Jos tuoksua ei ollut niin ei varmaan kuivahtanut tuoksumalikkakaan. Siihen ne meikäläisen tuntemat tämän tapaiset lajit sitten loppuikin. Minttumalikka, nuhrumalikka, napamalikka -kaikki itselleni outoja. FTE:ssä ei ole esitetty kuin pari harmaata lajia.
Nuo heltat on vaan niin harvat ja vahakasmaiset että ei ole oikein malikkamainen habitus siltä osin, mutta en nyt mitään vaihtoehtoakaan tiedä.
Tarkoitus olisi kyllä tässä loppusyksyllä koittaa katsella josko jonkun uuden malikan oppisi.
Vähän hakuammuntaa, mutta tuossa olisi mielestäni paljon samaa olemusta kuin Nukkarusokkaassa (Entoloma korhonenii). Tiedä paljonko siinä on värivaihtelua… saattaisi olla sukua ainakin.
Kynsikäskin on käynyt mielessä, mutta vielä malikan kannalla olen. Itse asiassa tuo harmaamalikka vaikuttaa tällä hetkellä parhaalta ehdokkaalta. Kuvahaun perusteella lajilla on ulkonäössä aika paljon vaihtelua.
Nuori ikä / pieni koko voisi tässäkin ehkä selittää harvat heltat. Tämä voi hyvinkin olla hygrofaani, ja kuivahtaminen voisi selittää läpisäteisyyden puuttumisen. Itiömitat sopisivat sille, samaten habitaatti ja myöhäinen ajankohta.
Itiöiden avulla voi rusokkaat sulkea pois – niillä olisi suvulle tyypilliset kulmikkaat itiöt.
Foorumi on osaksi toteutettu VieKas LIFE -hankkeen osana (Finvasive LIFE, LIFE17 NAT/FI/000528).
Viekas on haitallisten vieraslajien kartoitukseen, torjuntaan ja tietoisuuden kasvattamiseen
keskittyvä hanke, joka on osittain rahoitettu EU Life-ympäristöohjelman tuella. Life
on Euroopan unionin rahoitusjärjestelmä, jonka tarkoituksena on kehittää yhteistä
ympäristöpolitiikkaa ja lainsäädäntöä
tukemalla luonnonsuojelu- ja ympäristöhankkeita eri puolilla Eurooppaa.