Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Havaintokartta esittää löytöpaikan väärin

Merkkasin juuri Lampronia morosa -lajin Örön eteläkärkeen salattuna eli havainnon tulisi näkyä 10x10 ruutuna Örön päällä. Mapsissä olevassa havaintokartassa havainto näkyy kuitenkin ruutuna kokonaisuudessaan Örön ulkopuolella sen länsipuolisella merialueella. Tämä kannattaisi korjata, koska se saattaa harhauttamaan ihmisiä luulemaan, että omaa havaintoa ei olekaan merkinnyt tietokantaan.

Ilmeisesti ruudun keskipiste sijoittuu oikean ruudun luoteikulman kohdalle.

Siis, missä tämä ongelma näkyy? Suomen havainnot(beta) kyllä näyttää tuon havainnon YKJ-kymppiduudussa, joka peittää Örön.

Moi Marko,

tarkoitan tätä hakutoimintoa, jossa ensiksi on tämä näkymä ja sitten havaintoa tarkentamalla saa tuon alemman, Mietin, että olisi parempi, että ekan kartan toiminnossa “havaintopiste” laitettaisiin keskelle kymppiruutua loogisuuden vuoksi, ettei tapahdu sitä, että toisessa näkymässä se siirtyykin yhden pykälän länteen (kuva 3). Tämä saattaa harhauttaa tavallista talliaista ilmoittamaan havaintonsa uudelleen, kun esinäkymissä on klappia!

image

Keskipisteessä se mielestäni näytetään tuossa ensimmäisessä. Pistän siitä kuvan, jossa on YKJ-ruudukko valittu karttatasoksi.

Ja vastaava kuva tuosta viimeisestä, josta näkyy että se kartta ei esitä YKJ-ruutuja, vaan ilmesti astekoordinaattiruutuja(?)

kartta

kartta2