Heltallinen sieni, löytyisikö tunnistus täältä?

Heinäkuu Hämeenkyrö. Varjoisa vanha metsä, paljon haapaa, suuria kuusia. Muistelisin että olisin näitä nähnyt pari vuotta sitten samanlaisia, että en usko kuivuuden tehneen tepposia. Mikä voi olla tällainen että noi heltat on noin epäsuhdassa kokonsa puolesta tuon jalan suhteen? Ja noi helttojen väleissä olevat poikittaiset poimut, veisikö ne johonkin lajiryhmään vai onko näitä paljon muillakin sienillä ?

Erikoisen näköinen. Kysymys sienen värimaailmasta: ensimmäinen ja viimeinen kuva viittaisivat siihen, että sienen värimaailma on kirkkaan punakeltainen, kaksi keskimmäistä taas vaikuttavat selvästi ruskeasävyisemmiltä. Kumpi vastaa enemmän todellisuutta?

Yläkuvassa näyttäisi lisäksi olevan jonkinlaista mustumista, mikä tuo mieleen kartiovahakaan (tosin itiöemän muoto ei siihen sovi). Keskimmäiset kuvat tuovat mieleen lähinnä jonkun seitikin. Sellainen laji kuin liekkiseitikki (C. renidens) kävi olemukseltaan mielessä, tosin sen pitäisi olla tiheähelttainen.

Surkea kännyräpsy ja olemattomat kuvaustaidot tekee sen että ekan kuvan halkaisupinta ja tokan kuvan ulkoinen värimaailma ovat lähinmä oikeaa. Halkaisupinta kuva 1 oli jotain keltaisen-vihreän oliivin-sinapinkeltaisen sekoitusta. kuvassa nuoremman sienen jalka on mennyt jo huonoksi. Hyvin vaalea oli kaikkien sienten jalkojen sävy. Olen saanut näistä määrityksenä lähinnä jokin seitikki - jokin valmuska tähän asti. Tsekkaan seuraavaksi tuon liekin. Näyte on tallessa kun vaan saisi taidot sille tasolle että osaiso tästä jotain sanoa. Otan tän mukaan Viialan Sieniatlakseen viikon päästä josko sit olisin viisaampi.