Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Hopeatäplät Kilpisjärveltä [Boloria aquilonaris ja freija]

Kilpisjärvellä 15.-16.07.2018 vastaan tulleita hopeatäpliä.
Epäilen, että kuvissa 1-2 on suohopeatäplä (Boloria aquilonaris) ja kuvan 3 yksilö muistuttaisi minusta muurain hopeatäplää (Boloria freija), mutta kuinka tuo lentoaika, venyykö näin pitkälle pohjoisessa? Alasiipikuvia ei ole.Kuvien 1 ja 2 hopeatäplät ovat mielestäni molemmat tosiaan aquilonarista. Ykkösellä näkyy etusiiven takareunassa hyvin selvä “koiranluukuvio”. Lisäksi kummankin kuvan perhosella etusiiven kuviot ovat leveitä, napaealla ne olisivat käsittääkseni kapeampia. Sitten vielä tuo etusiiven keskialueen uloin mutkitteleva “juova” kulkee aika kaukana tuosta siiven ulkoreunan lähellä olevasta täplärivistä kummallakin, sekä ykkös-, että kakkoskuvan perhosella. Toivottavasti tästä nyt sai jotain tolkkua.

Hei, näin pääsi ikävä kyllä käymään. Kovin vähän ehdimme perhosia ylipäätään näkemään ja nekin nähdyt sitten vanhoja tuttuja. Onko sinulla ajatusta tuosta kolmosesta?:thinking:

Kyllä se mielestäni freija on.

No niin, ei siis mitään uutta. :expressionless: Tosin freija oli kaverille uusi.
Täytyy vielä selvittää mittarit ja yökkösissä ainakin pari ennen näkemätöntä.
Ei tosin perhosten takia yksinomaan tuonne asti menty. Niihin olisi pitänyt olla paljon enemmän aikaa. Kuvia tuli vajaan kahden viikon reissusta (myös Rovaniemellä) 1400, sekä perhosia, lintuja että kasveja ja tietysti maisemia.