Jauhokesikän anamorfi?

Löysin hiljattain jauhokesikkää männyn maaoksalta. Itiöemän valkoisessa reunaosassa on jauhokesikän tavallisen rihmaston lisäksi jopa 150 µm pitkiä rihmoja, joiden päähän kehittyy yksi tai useampi konidio. Konidiot ovat pääosin pitkulaisia, kooltaan 10–20 × 2,5–4 µm. Toiset ovat ainakin kehittyessään ellipsoideja (alimmainen kuva), mutta niitä en ottanut mukaan mittaukseen.

Konidioita
Konidioita
Ellipsoidi konidio

Kuuluvatkohan nämä konidiot jauhokesikän anamorfille, joka kasvaa teleomorfin yhteydessä? En ole vain löytänyt mitään tietoa jauhokesikän mahdollisesta anamorfista.

Orvakoissa näkee aika usein muita lajeja seassa, jopa useiden lajien sekamelskan. Kyse voi olla loisesta, anamorfista tai sattuu muuten vaan kasvamaan toisen lajin seassa ilman varsinaista yhteyttä siihen. En ole kuullut jauhokesikän anamorfista, mutta emmehän me tiedä suurimmasta osalta mitä ne oikeasti ovat ilman sekvensointia.
Tässä tapauksessa epäilisin kyseessä kuitenkin olevan jonkin toisen lajin.

Jäänee siis mysteeriksi. Oletettavia loisia tulee usein vastaan, mutta tässä tapauksessa tuo suvuton sieni oli sen verran samannäköinen jauhokesikän rihmaston kanssa, että ajattelin mahdolliseksi anamorfiksi. Mutta ehkä se yhdennäköisyys on vain sattumaa.