Joku ravukki?

Kuvattu 20.10. Helsingin Vanhankaupunginlahdella synkästä kuusikosta. Xysticus cristatus olisi kuvaselailulla mahdollinen mutta varmaan aika monta samanoloista lajia löytyy? X. audax taitaisi kyllä sopia vielä paremmin.

rapuhamahakki1320102019mayrametsavalmismini

rapuhamahakki1820102019mayrametsavalmismini

Jompi kumpi ehdotuksista tuo taitaa olla. Minuakin kiinnostaisi voiko tätä lajiparia erottaa kuvista?

Joo kiitti Hokke, jostain pdf:stä kaivoin eroja elikkä tosiaan hankala, paitsi että ekologian perusteella voisi ehkä määritellä? Tuo X. cristatus on lähteiden mukaan avointen biotooppien laji ja myös muokatuiden, kun taas X. audax olisi metsälaji? Ihan vaan netistä luntattuna…

Joo tämä pitää tosiaan paikkansa ja täysin samat löytökokemukset mullakin on. X. cristatus on tullut vastaan niittyretkillä vaikka X. ulmi on niityillä sata kertaa yleisempi. X audax löytyy tosiaan metsistä. Mutta nämä olen määrittänyt näppituntumalta ja habitaatti on aina vähän hankala peruste, kyllähän nuo liikkuvat ja voivat käytännössä löytyä mistä vain. Tyypillisesti X audax-lajin naaraalla on enemmän punaista väriä laikkuina takaruumiin ja carapaxin välissä kuten näissäkin kuvissa on. Lähtisin melkein Vegasiin tällä väittämällä, se ei pelaa joka pelkää.