Jouluruusut kukkivat

Ei kai tuo sinänsä ihme ole, että jouluruusu, nimensä mukaisesti, kukkii myös talvella. On se joka tapauksessa hämmästyttävää katsella, kuinka kauniisti ne jaksavat kukkia ulkona, vaikka toki Vihdissäkin on ollut satunnaisesti muutamia pakkaspäiviä, ja jopa pientä lumihuntua. Tämänkin kuvan yksilö aloitti kukintansa jo tammikuun loppupuolella.


Vihti 11.2.2020

3 Likes

Oi, teillä on noin keväistä. Täällä P-K:ssä on jonkin verran lunta ja tällä hetkellä pääkallokelit.

Jouluruusu on joulunajan kukkalempparini ja yritän aina saada sen menemään talven yli sisällä. Nytkin vaikuttaisi siltä, etten tänäkään vuonna onnistu. Mutta pihallani on kuitenkin yksi kytynen kasvi kun kerran onnistuin. Se saattaa tehdä alkukesästä kukan kaksi. Jos olisin kadehtivaa tyyppiä, niin kyllähän tuollainen yksilö sitä herättäisi. Iloitsen siitä, että kuvasit tämän kevään merkin muistutukseksi tulevasta :smiley:

1 Like

Minunkin lempparini, silloin kun sen ehtii nähdä ennenkuin häviää parempiin suihin.

1 Like

Jo toisen kerran samana vuonna voi vain ihailla ja ihmetellä näiden jouluruusujen talven kukintaa. Aloittivat kukinnan jo joulukuun puolivälissä. Näiden kukkakuvien myötä haluan kiittää teitä kaikkia, jotka vuoden mittaan annoitte arvokasta apuanne moniin esittämiini tunnistuskysymyksiin ja samalla toivottaa hyvää joulua kaikille foorumilaisile!
HarriVihti 23.12.2020

2 Likes