Juuri tuon asian tekevä Python-skripti löytyisi. Se on tuolla noin:
Asennus- ja käyttöohjeet ovat vielä niukat ja alkuun pääsyssä voi olla kynnystä, jos ei ole aiemmin vastaavia käyttänyt. Excelillä vääntäminen ei ole mitenkään välttämätöntä - eikä coolia - ja noilla työkaluilla on tehokasta kehittää vaikka millaista taulukkodatan manipulointia.
Mihin muuten aiot siirtää dataa noin muotoiltuna? Entä mihin ajattelit, että muut Tiira-ystävät tarvitsisivat työkalua?
Kuinka luotettava taho pitäisi olla asian takana, jos juttu menisikin niin, että käyttäjänä lähettäisit Tiirasta ladatun datan verkkopalveluun joka palauttaa muunnetun tiedoston?
Hienoa, että joku on jo tuollaiset värkännyt. Oma innostukseni tietotekniikan kanssa väkertämiseen on tällä erää varsin vähissä. Vapaa-aikaa on rajallisesti. En jaksa asentaa Pythonia tai opiskella uusia skriptikieliä. Excel-makrojen värkkäämiseen ehkä juuri ja juuri jaksaminen riittäisi.
Upeinta olisi, jos verkkosivulla voisi ladata Tiira-csv:n ja se konvertoisi koordinaatit ja päivämäärän iNatin, eBirdin, Xeno-Canton ja Laji.fi:n astemuotoon. Jos palvelussa voisi vielä määritellä ulos tulevien kenttien järjestyksen ja validoinnin, niin olisipa messevää.
En koe omien lintuhavaintojeni käsittelyn vaativan palvelun toteuttajalta suurtakaan luotettavuutta. Jos joku mun peippohavaintoni varastaa, niin siitä vaan.
Tein omaan käyttööni tämän työkalun, joka muuntaa Tiiran export-formaatin Vihkon import-formaattiin. Saa käyttää, ja mielellään antaa palautetta, jos jokin toimii kummallisesti: Muunna Tiira-havaintotaulukko Vihko-muotoon
Tämä tekee paitsi muunnokset, myös kirjaa joitakin tietoja avainsanoiksi (esim. ovatko koordinaatit havainnoijan vai linnun, onko päivämäärässä vikaa jne.), ja tallentaa myös Tiiran havainto-id:n, siltä varalta että Tiiran havaintoja tulisi joskus myöhemmin laji.fi:hin muuta kautta, jolloin tunnisteista on hyötyä duplikaattien löytämisessä.
Tiirasta saa koordinaatit ulos asteina, jos valitsee tämän omista Tiira-asetuksista, joten niitä tämä ei yritäkään muuntaa.
Foorumi on osaksi toteutettu VieKas LIFE -hankkeen osana (Finvasive LIFE, LIFE17 NAT/FI/000528).
Viekas on haitallisten vieraslajien kartoitukseen, torjuntaan ja tietoisuuden kasvattamiseen
keskittyvä hanke, joka on osittain rahoitettu EU Life-ympäristöohjelman tuella. Life
on Euroopan unionin rahoitusjärjestelmä, jonka tarkoituksena on kehittää yhteistä
ympäristöpolitiikkaa ja lainsäädäntöä
tukemalla luonnonsuojelu- ja ympäristöhankkeita eri puolilla Eurooppaa.