Uusi ohje havaintojen tallennuksesta tiedostona

Edellisen päivityksen aikoihin julkaisimme myös laajennetun ohjeen havaintojen tallennuksesta Vihkoon Excelin tm. taulukkotiedoston avulla.

Arvostaisin jos tietoa tästä ohjeesta välitettäisiin muissakin luontohavainnointia käsittelevissä ryhmissä. Saamme säännöllisesti kyselyitä ja palautteita asiasta, joten kysyntää ohjeelle näyttää olevan. Ohje käsittelee myös uutta ja aiempaa helpompaa tapaa kirjata päivämääriä ja koordinaatteja.

Myös palaute tästä ja muista Vihkon ohjeista on tervetullutta!

(Suunnittelemme myös lisäävämme tiedostusta sähköpostitse, mutta tämä ei ole ihan suoraviivaista markkinointiviestintä- ym. säännösten johdosta.)

Mikko / Lajitietokeskus

1 Like
  1. Lataan tallennuspohjan
  2. Käytän juurikin tuota tiedostoa havaintojen tallennukseen.
  3. Tallennukset Excelissä siinä formaatissa, kuin pyydetään
  4. Menen sivulle, josta havaintotiedosto lähetetään.
  5. Lataan tiedoston Selaa-painikkeella

ERROR
Tulee punaisella virheilmoitus, jossa sanotaan " Virheellinen tiedostoformaatti. Tuettuina ovat vain Excel-, OpenDocument- sekä csv-tiedostoformaatit."

Mikä menee vikaan?

Voitko lähettää tämän ongelmatiedoston -> helpdesk@laji.fi, niin katsotaan asiaa. Millä sovelluksella tai Excelin versiolla olet tallentanut tiedoston?

Mikko / Lajitietokeskus

Kiinnostaisi tietää, kelpuuttako lomake etrs-tm35fin -muotoiset koordinaatit kun haluaa ilmoittaa havainnon tarkan paikan? Jos ei niin ne olisi hyvä lisätä, nykyisellään lomakkeessa ei ainakaan mainita tuota koordinaatistovaihtoehtoa.