Massatallenus ei onnistu

Yritin tallentaa retkilomakkeen kautta käyttäen massatallennusta.
Tuo ei onnistunut, koska tallennus antaa seuraavan virheilmoituksen

Päivämäärä ei voi olla tulevaisuudessa on kuitenkin 16.6.2018
Alku ei voi olla ennen loppua aikaväli on 16.6.2018 2.7.2018

Missä mennään metsään???

Käytitkö tallentamiseen mitä tiedosto formaattia?

Tuolla luotua Excel’ä

image

Hei kiitos näistä tiedoista. Tein excel tiedoston jossa oli samat päivät mutten onnistunut saanut saamaan virheilmoitusta (yritin myös muilla päivä arvoilla lähellä tuota ja tätä päivää, mutta tuloksetta). Voisitko lähettää tiedoston tai ongelma rivin tänne meille (helpdesk@laji.fi), niin voimme tutkia tarkemmin mistä ongelma voi johtua.

Työkaveri onnistui toistamaan tämän ja pääsimme ehkä jäljille mistä on kyse. Tuo virheilmoitus on vähän harhaanjohtava. Katsomme jos saisimme siitä vähän paremman. Todellinen syy virheelle on että päivämäärä on ilmoitettu muodossa jota vihko ei tunne. Excel yleensä muuttaa kentät päivämäärä muotoon jolloin solussa on tieto missä formaatissa kyseinen päivämäärä on annettu ja Vihkossa pystymme silloin muuttamaan tuon päivämäärän haluttuun muotoon. Jos kyseinen solu on merkitty teksti kentäksi, niin silloin tätä muuntoa ei pystytä helposti yksiselitteisesti tekemään. Jos kenttä on ollut tekstikenttä niin päivämäärän voi ilmoittaa muodossa YYYY-MM-DD esim 2018-06-16. Jos tämä ei ollut tilanne, niin voimme tosiaan katsoa exceliä täällä tarkemmin jos halut.

Hei

Kiitoksia vastauksestanne

Olen kokeillut määritellä kentät sekä teksti, päivämäärä kentiksi.

Sama tilanne.

Ohessa tiedoston ensimmäiset rivit malliksi

Hei

Nyt onnistuin.

Kirjoitin käsin uudelleen päiväykset kenttiin, samanlaisina kuin ne olikin, niin meni läpi.

Onko parempi käyttää muotoa YYYY-MM-DD, kuin DD.MM.YYYY?

Arto

Hei hyvä kuulla että onnistui.

Muoto YYYY-MM-DD on sinänsä parempi, koska silloin ei ole väliä onko excelin solu aika vai teksti muodossa. DD.MM.YYYY muotoa voi excelissä käyttää silloin kun solulle on kerrottu että kenttä sisältää aika tietoja (yleensä silloin excel keskittää kirjoitetun arvon oikealle vasemman sijaan). Yleensä excel automaattisesti tunnistaa nuo aika formaatit, mutta tosiaan teksti kentän muokkaaminen jälkikäteen aika formaattiin ei aina onnistu ilman arvojen uudelleen kirjoittamista.

Excel on teollisuusstandardi ja elää omaa elämäänsä.

Excelissä tai siis laajemminkin Windowsissa, päivämääräkentät ja erotinmerkit riippuvat oman tietokoneesi maa-asetuksista. Erotinmerkki CSV formaatissa (comma-separated values) on periaatteessa pilkku, mutta Suomessa Windowsin asetuksissa puolipiste. Sama koskee päivämäärän esittämistä.

Esim DD.MM.YYYY on saksalainen DIN-formaatti, joka on myös käytössa joissakin muissa maissa, ml. Suomessa.

ISO-standardi päivämäärille on YYYY-MM-DD.

Suosittelen pitäytymään CSV formaatissa, mikä on ihmisenkin luettavissa oleva tekstitiedosto. Ja käyttämään päivämäärän esittämiseen ISO-standardia.

Jos vielä jatkan. Ehkä tämän palstan lukijoita huvittaa kysymys, missä maailman maissa ISO-standardi päivämäärän esittämiseksi on myös kansallisessa käytössä?

Vastaan kysymykseeni saman tien: vain Ruotsissa,

Kaikissa muissa maissa käytetään kansallisia virityksiä. Korjatkaa, jos olen väärässä tai unohtanut mainita Burundin.

Jos vielä jatkan. Juuri tämän vuoksi asennan aina uuden Windowsin ikäänkuin olisin Ruotsissa. Näppäimistö täsmää meikäläiseen. Aikaformaatti toimii suoraan kun jaan dataa MS-Accessista. Vain € vs kr valuuttamerkinnän joutuu muuttamaan ja erotinmerkin muistaakseni myös.

:sweat_smile:

yrityksien it tukena ja - päällikkönä en ole tehnyt suomalaisiin koneisiin- suomalaisille käyttäjille, swedujen asetuksia. Enkä aio sitä ehdottaa kenellekkään.

Parempi tapa on kuten hyönteistietokannassa oli käytössä joka kenttä oma solu; päivä, kuukausi ja vuosi omina syötettävinä kenttinä jokaisessa paikassa, tällöin ei tarvitse arpoa minkä maan teksti muodossa mikäkin kone on asennettu.
Tai sitten joku muu tapa.
tuo muuttaminen csv oli jo karsiva iso kynnys/muuri hyönteistietokannassakin.

Valtaväestö kuitenkin on tehnyt asennukset Suomen olosuhteisiin, ja tämä aiheuttaa maallikoissa hyvin paljon ihmetystä. Hard core kaverit sitten voivat asentaa ja asentavatkin näköjään miten tahtovat.

Kannattaa vielä miettiä pnykytoimintoa parempi ratkaisu tälle osa-alueelle.