Ongelma tallennuksessa

Onkohan Vihkossa jotain ongelmaa tallennuksessa, kun jo toisen kerran tuli tällainen tilanne:


Tallennus jää jumiin tuohon kohtaan eli näyttää yhtä havaintoerää enemmän kuin tiedostossa on eikä etene seuraavaan vaiheeseen.
Havainnot näyttäisivät kuitenkin tallentuneen.

Kiitos ilmoituksesta, tallennuksessa on jotakin vikaa. Katsomme asiaa huomenna.

Mikko / Lajitietokeskus

Hakutoiminto ei pelaa Vihkossa, sama tarina eilen…

@tatu_sallinen Importin jumiutumiseen löytyi syy, mutta korjaus päästään kuitenkin julkaisemaan vasta kesälomien jälkeen.

Ongelma voi ilmetä kun import-toiminnolla tallennetaan paljon havaintoja/havaintoeriä. Joskus tallennus voi jäädä kesken niinkin että vain osa havainnoista tallentuu.

Edit: Tämä on nyt korjattu.

Mikko / Lajitietokeskus

Hei

Jos sinulla on vielä tallessa tuo excel jossa ongelma/ongelmia ilmeni, niin voitko lähettää sen osoitteeseen helpdesk@laji.fi tai yv:nä minulle täällä. Hieman mietityttää tuo 55/54 tuossa screenshotissa ja haluaisin katsoa jos onnistuisin löytämään syyn tuolle.

Ville-Matti / Lajitietokeskus

Ei valitettavasti ole enää tallessa, kun olen tallentanut uudet havainnot aina samaan tiedostoon. Nyt viime aikoina ei ole enää tuota virhettä tullut, vaikka olen aika suuriakin (suurimmillaan n. 1000 riviä) tiedostoja tallentanut.

Ok hyvä kuulla ettei vastaavaa ole enää tullut vastaan. Jos kuitenkin vielä jossain vaiheessa ilmenee, niin ota excel talteen ja pistä tännepäin, niin tutkimme vielä tarkemmin.

Yst.terv.
Ville-Matti / Lajitietokeskus

Nytpä taas kävi näin:


Lähetän tiedoston helpdeskin sähköpostiin. Kiinnostaisi tietää, ovatko kaikki havainnot tallentuneet vai jäikö joitain pois. Sellainen huomio myös, että tallennuksen viimeinen vaihe tapahtui todella hitaasti.

Hei

Kiitos paljon avustasi tämän ongelman ratkaisemisessa. Sain tiedoston ja sen avulla pystyin paikkallistamaan ongelman. Ongelman ytimessä näyttää olevan se ettei palvelin vastaa ajoissa. Normaalisti tallennus menee läpi noin 1-3sec, mutta joskus tallennus jumittaa pitkäksi aikaa jolloin jos tallennus kestää yli 30sec yhteys aikakatkaistaan. Nyt kyseisessä tilanteessa vähän sattumanvaraisesti jonkin havaintoerän tallennus kesti joskus yli tuon rajan ja siksi tuo jumahtu tuohon näkymään (kyseessä ei ollut mikään tietty havaintoerä vaan se vaihteli aikalailla). Hyvä puoli on se että hyvin suurella todennäköisyydellä kaikki havaintoerät on kuitenkin tallennettu onnistuneesti (koska on mennyt tarkistusvaiheesta nätisti läpi eikä kyseinen palvelin ole hälyttänyt meille ongelmasta).

Korjauksena tähän tilanteeseen nostin aikarajaa, jonka sisällä tallennus pitäisi mennä läpi, sekä korjasin tuon jumahtamisen siten että käyttäjä pääsee jatkossa sivulle josta näkee mahdolliset virheviestit.

Tallennuksen yleinen logiikka muuttui myös hivenen edellisessä päivityksessä. Aikaisemmin lähetimme tarkistettavaksi ja tallennettavaksi havaintoerät rinnakkain, mutta nyt sen sijaan lähetämme ne jonossa ja siksi tiedoston latauksen kautta tallennus on nyt hitaampaa kuin aikaisemmin, mutta pitäisi kuitenkin olla luotettavampaa.

Yst.terv.
Ville-Matti / Lajitietokeskus

Hyvä, että ongelman syy selvisi. Pystyykö havaintojen tallentumista tarkistamaan mitenkään muuten kuin käymällä loppupäästä alkaen havaintorivejä läpi hakutoiminnon avulla?

Importissa viimeisessä vaiheessa pitäisi aina näkyä mitkä on onnistuttu tallentamaan ja mitkä ei. Nyt tässä tapauksessa viimeinen vaihe on jäänyt jumiin joten sitä ei ole valitettavasti voinut tehdä (jatkossa toivottavasti samaa ei enää ilmaannu). Nyt jälkikäteen tarkistaminen on työläämpää ja paras tapa siihen on tosiaan käydä vain noita havaintorivejä läpi. Voi myös koittaa tehdä hakupuolelle rajaukset joilla pitäisi saada tiedostossa olleet havaintoerät tuloksena (esim jollain tietyllä havainnoitsija+aika+paikka rajauksella) ja sitten katsoa että osumat ja rivimäärä vastaavat toisiaan (osumat=rivimäärä-1).